2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonMegérkezett a Kúriára Navracsics Tibor levele

Megérkezett a Kúriára Navracsics Tibor levele


Megérkezett a Kúriára kedden Navracsics Tibor levele, amelyben a közigazgatási és igazságügyi miniszter javaslatot tett a bíróságok ítélkezési gyakorlatának felülvizsgálatára - közölte a Kúria az MTI-vel.

Navracsics Tibor01

"A levélben a miniszter felhívja a Kúria elnökének figyelmét az utóbbi időben született, nagy visszhangot kiváltó bírósági ítéletekre" - áll a Kúria sajtótitkársága által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, Navracsics Tibor kéri a Kúria elnökének álláspontját, és felveti a bírói gyakorlat vizsgálatának lehetőségét.

A levélre Darák Péter rövidesen írásban válaszol, utána tájékoztatja annak tartalmáról a sajtót - tették hozzá.

Navracsics Tibor sajtófőnöke hétfőn tudatta az MTI-vel, hogy a miniszter az ítélkezési gyakorlat felülvizsgálatát kéri a Cozma-ügy nyomán a bíróságokat felügyelő Kúria elnökétől. A sajtófőnök tájékoztatása szerint Navracsics Tibor ezt a veszprémi városi televíziónak adott interjúban mondta el kérdésre válaszolva.

Az igazságügyi miniszter a tévéinterjúban hangsúlyozta: a bíróság döntésének megítélését miniszterként nem befolyásolhatja véleményével. A közigazgatási és igazságügyi miniszter arra vonatkozóan kér szakértői véleményt a Kúria elnökétől, hogy az utóbbi időszak ítélkezési gyakorlata a társadalom elvárásainak megfelelő, kellő szigort mutat-e az olyan kiemelkedő esetekben, mint amilyen a Cozma-gyilkosság volt - közölte a tárcavezető sajtófőnöke.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott játékosát 2009. február 8-án gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt, segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették.

A gyilkosság miatt zajlott perben a három fővádlott büntetését április végén jelentősen enyhítette a Győri Ítélőtábla. A jogerős határozat az első fokon életfogytiglani fegyházra ítélt Raffael Sándor és Németh Győző büntetését 18-18 év börtönre, míg Sztojka Iván 20 év fegyházbüntetését 8 év börtönre változtatta.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-05-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite