2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeMegérkeztek a tanulói laptopok

Megérkeztek a tanulói laptopok

laptop01Öt, Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata által fenntartott közoktatási intézmény gazdagodott az elmúlt napokban a „TANULÓI LAPTOPPAL A JÖVŐÉRT" projekt által. Egy kapcsolódó pályázat révén pedig további 191 millió forintot fordíthatott a város informatikai eszközfejlesztésre Salgótarján iskoláiban. Az összesen 280 millió forint értékű eszközfejlesztésről szóló pályázatok záró rendezvényét február 25-én tartották a SKÁID Arany János Tagiskolában.

A „Tanulói laptoppal a jövőért" projekt közel 90 millió Ft értékű eszközbeszerzésének öt salgótarjáni iskola a kedvezményezettje. Összesen 698 db tanulói laptopot, 27 db tanári laptopot, 54 db az eszközök töltésére alkalmas tárolót, 27 db WIFI Access pointot, 5 db routert és az órai munkát lehetővé tévő oktatási szoftvert kaptak az iskolák. Az intézmények feladata, hogy a beszerzett laptopokat mostantól kezdve legalább öt éven keresztül (a pályázat fenntartási időszakának végéig) használják az oktatás során a pályázatban résztvevő tanulócsoportok bizonyos tanóráin. Ezeken a tanórákon a pedagógus és minden diák külön-külön, egyazon hálózathoz csatlakoztatott laptopot használ. A tanórai feladatokat a tanár irányítása és ellenőrzése mellett a tanulók a laptopok segítségével végzik.

A „Tanulói laptoppal a jövőért" pályázathoz kapcsolódóan további 191.201.820 Ft támogatást sikerült elnyernie az önkormányzatnak a „Salgótarján Megyei Jogú Város által fenntartott általános és középiskolák informatikai eszközállományának fejlesztése" című programmal. Ebben érintett minden salgótarjáni közoktatási intézmény, az óvodákat kivéve. A 18 feladatellátási-helyre leszállított eszközök között van 322 db iskolai PC csomag, 100 db Tantermi csomag (Interaktív tábla, Notebook; projektor), szoftverek, WIFI-csomagok és a speciális igényű informatikai fejlesztés eszközei közül is jónéhány. Így például a nagyothalló, a siket, a gyengénlátó és a mozgássérült diákok informatikai hozzáférését is megoldották a városban.

A pályázatok záró rendezvényét 2011. február 25-én 9 órai kezdettel tartották a SKÁID Arany János Tagiskola - Gerelyes Endre Művelődési házban, ahol Székyné dr. Sztrémi Melinda polgármester köszöntötte a megjelenteket és szólt a fejlesztés várható eredményeiről. Eszerint az érintett tanulócsoportok olyan tanulási módszereket alkalmazhatnak majd, amely hozzájárul a gyermekek motivációjának növeléséhez és elsajátíthatják a modern informatikai ismereteket. A városvezető megköszönte minden közreműködőnek, aki részt vett a pályázatok megírásában és lebonyolításában. A program ezután az eszközök gyakorlati bemutatásával zajlott, sőt az érdeklődők tanórákra is ellátogathattak.

 

 

Nógrád24.hu

 

2011-03-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite