2019. április 19., péntek - Emma
Keresés a tartalomban
ItthonMegerőszakolták a feleséget, majd kirabolták a házaspárt

Német házaspár bántalmazóit és kirablóit fogta el a rendőrség Bács megyében


Bántalmazott, majd kirabolt egy Jánoshalma külterületén élő német házaspárt az a három férfi, akik közül kettőt néhány óra leforgása alatt elfogott a rendőrség - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-vel.

rendorsegot

Nyíkos Tamás tájékoztatása szerint a házaspárt saját tanyájukon szerdán éjszaka támadta meg három férfi. Az éppen hazaérkező 57 éves német férfitól pénzt követeltek majd ütlegelni kezdték, ő bemenekült tanyája udvarára, ahová azonban támadói is követték.
Hozzátette: a sértett kiabálására az otthon tartózkodó, 48 éves felesége sietett segítségére. A rablók őt is többször megütötték, egyikük megerőszakolta. A bántalmazás következtében a német férfi arccsonttörést szenvedett, a házaspárt kórházban ápolják - közölte a szóvivő.

Nyíkos Tamás jelezte: a három elkövető a tanyáról készpénzt, mobiltelefont és egy laptopot vitt el, közel 500 ezer forint értékben.

A rendőrséget a történtekről a házaspár szomszédja értesítette. A járőrök nem sokkal később megtalálták a tettesek hátrahagyott autóját, azonosították az autó tulajdonosait. Végül a három támadó közül az eset után alig néhány órával, a rendőröknek csütörtök reggelre kettőt - egy 37 éves és egy 21 éves férfit, apát és fiát - sikerült elfogniuk.

A fiatalabb gyanúsított beismerő vallomást tett, megnevezte harmadik társukat: egy szintén jánoshalmi, 31 éves férfit, akit jelenleg is nagy erőkkel keres a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság.

A szóvivő közölte, az elfogott gyanúsítottakat a nyomozók őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. Ellenük és társuk ellen csoportosan elkövetett rablás bűntett miatt indult eljárás.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-07-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite