2020. február 27., csütörtök - Ákos, Bátor
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeMegfellebbezték az MDF Nógrád megyei területi listáját

Megfellebbezték az MDF Nógrád megyei területi listáját


MDF logoA kifogás benyújtói azt kérdőjelezik meg, hogy valóban volt-e két képviselőjelöltje az MDF-nek a megyében. Megfellebbezték az MDF Nógrád megyei területi listaállítását szerdán. A fellebbezést az Országos Választási Bizottság bírálja el csütörtökön - tájékoztatta a megyei Területi Választási Bizottság helyettes vezetője.


A kifogás benyújtói azt kérdőjelezik meg, hogy valóban volt-e két képviselőjelöltje az MDF-nek. Az MDF Nógrád megyei területi listáját hétfő este vette nyilvántartásba a TVB. A döntés napközben még bizonytalan volt, mert a párt három körzetben állított jelöltet, de a salgótarjáni képviselőjelölt visszalépett, a szécsényinek pedig nem volt elég ajánlószelvénye.

Mivel Nógrád megyében négy választókerület van, két képviselőjelölt megléte kell a területi lista nyilvántartásba vételéhez. A TVB tagjai hétfőn Szécsényben ellenőrizték az MDF-es jelölt ajánlószelvényeit. A jelöltet a helyi bizottság azért nem vette nyilvántartásba, mert a szükséges 750 helyett - kettős ajánlás és adathibák miatt - a leadott 776 ajánlószelvényéből csak 747 volt érvényes. A TVB az érvényes cédulák között is talált még egy érvénytelent, így a jelöltet nem lehetett nyilvántartásba venni.

A salgótarjáni választókerületben visszalépett Eötvös Mihállyal - az MDF alelnökével - kapcsolatban viszont a választási eljárási törvény azon rendelkezését alkalmazták, mely szerint "nem érinti a listaállítás jogát az, ha az egyéni választókerületi jelölt kiesett".

Az MTI úgy tudja, hogy a fellebbezést budapesti magánszemélyek nyújtották be.

2010-03-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite