2019. augusztus 23., péntek - Bence
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedMeghallgatná Matolcsyt a költségvetési bizottság elnöke

Meghallgatná Matolcsyt a költségvetési bizottság elnöke


A parlament költségvetési bizottságának elnöke indokoltnak és időszerűnek tartja az államháztartásért felelős miniszter meghallgatását a többi között arról, hogy tarthatók lesznek-e a 2012. évi központi költségvetés fő előirányzatai, szükségessé válik-e pótköltségvetés készítése.

matolcsigyorgy


Nyikos László, a testület jobbikos elnöke az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: Magyarország nehéz pénzügyi helyzetben van, a forint-euró árfolyam a valaha mért legmagasabb szint fölé került, ami miatt ismét nő az államadósság, drágul az import, növekszik az infláció, és tovább növekednek a devizahitelt felvett állampolgárok, vállalkozások, helyi önkormányzatok terhei.


A nemzetközi pénzpiacokon folyamatosan romlik az ország kockázati besorolása, az Állami Adósságkezelő Központ csak irreális kamatokkal tudná a fizetőképességet biztosítani - folytatta, hozzátéve: mivel egyre kisebb az esélye az országadósság piaci finanszírozásának, a kormány a Nemzetközi Valutaalappal készenléti hitel igénybevételéről is tárgyalni akar.


"Ilyen helyzetben időszerűnek és indokoltnak tartom a költségvetési bizottság összehívását, és azon az államháztartásért felelős miniszter meghallgatását" - rögzítette Nyikos László, megjegyezve, hogy ehhez a bizottsági tagok egyötödének, azaz hat képviselőnek az írásbeli kérése szükséges.


"A bizottság élni kíván a pénzügyi kormányzat tevékenységét ellenőrző jogával, ezért a minisztertől tájékoztatást fog kérni többek között arról, hogy tarthatók lesznek-e a 2012. évi központi költségvetés fő előirányzatai, szükségessé válik-e pótköltségvetés készítése" - zárul a költségvetési bizottság elnökének közleménye.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-01-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite