2019. augusztus 18., - Ilona
Keresés a tartalomban
NagyvilágMeghalt a kétszer elgázolt kétéves kínai kislány

Meghalt a kétszer elgázolt kétéves kínai kislány

Videó a balesetről! Meghalt az a kétéves kínai kislány, akit két alkalommal is elütöttek egy dél-kínai város piacán és számos járókelő ment el mellette anélkül, hogy segítséget nyújtott volna neki - adta hírül a Hszinhua hírügynökség pénteken.

kinailany

A szüleitől elkóborolt gyereket a Kuangtung (Guangdong) tartományi Fosan (Foshan) város egy szűk utcájában egy hete az esti órákban gázolták el, egy percen belül kétszer. A vérben fekvő kisgyerek mellett - egy ipari kamera felvételének tanúsága szerint - 18-an haladtak el gyalogosan, vagy kerékpáron, motorbiciklivel, ügyet sem vetve az áldozatra. A gázoló furgon és a kisteherautó cserbenhagyással gyanúsított sofőrjét elfogták.

A kislányt végül egy szemetet gyűjtő nő emelte fel és ölelte magához, s adta át az édesanyjának. A gyerek kezdettől válságos állapotban volt és az orvosok szerint olyan súlyos sérüléseket szenvedett, amelyekkel csak értelmi és fizikai fogyatékkal élhetett volna. A Jüe-jüe (Yueyue) nevű kislány pénteken hajnalban halt meg.

A Kínában és a nemzetközi sajtóban is nagy visszhangot kiváltott eset kapcsán milliók fejezték ki megdöbbenésüket az emberek közömbössége miatt és széles körű vita indult a társadalmi jelenség okainak kiderítésére; felvetődött az ilyen helyzetekre alkalmazható törvényi szabályozás szükségessége is.

A legnépszerűbb kínai mikroblog-szolgáltató oldalain néhány órán belül közel kétmillió bejegyzés született a témában; az esetről szóló eredeti mozgóképes felvételekkel illusztrált televíziós híradást a kínai videómegosztóról ugyancsak sokmillió internetező töltötte le.

Hírek szerint a kislány családja több mint 270 ezer jüan, vagyis több mint 9 millió forint értékű adományt kapott az ország különböző részeiből, valamint Ausztráliában és Thaiföldön élő kínaiaktól.

Az esetről készült videót csak erős idegzető olvasóink nézzék meg!

A felvételt ide kattintva tekinthetik meg.

 

Forrás: MTI/ HÍR PORT 24

 

2011-10-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite