2019. július 24., szerda - Kinga, Kincső
Keresés a tartalomban
NagyvilágMeghalt a lengyelországi magyar motorosbaleset harmadik áldozata

Magyar motorosok balesete - Meghalt a lengyelországi magyar motorosbaleset harmadik áldozata


Meghalt a vasárnap délután történt lengyelországi magyar motoros baleset harmadik áldozata - értesítette hétfőn Mariusz Ciarka, a kis-lengyelországi vajdasági rendőrség szóvivője az MTI-t.

motorosok

(illusztráció)

A Krakkó-Zakopane útvonalon fekvő Lubien település határában a szabályosan közlekedő tíz fős magyar motoros csoporttal frontálisan ütközött egy brit rendszámú, jobbkormányos Volkswagen Polo, amely ismeretlen okokból futott át a szemközti sávba. Az egymás mögött haladó, Szlovákiába tartó magyar csoport első járművének sofőrje, egy 44 éves férfi és utasa, egy 40 éves nő - egy házaspár - a helyszínen életét vesztette, a harmadik áldozat, egy 58 éves férfi hajnalban a kórházban halt meg.

A kórházba kerültek közül már két személyt hazaengedtek, az utolsó magyar sérültet - egy 58 éves nőt - Nowy Targban ápolják.

A gázoló személygépkocsi 58 éves sofőrjét a hatóságok őrizetbe vették. A lengyel férfi a brit lakcímmel rendelkezik.

A Krakkóba tartó személygépkocsival egy lengyel család utazott, közülük két 80 év feletti utas ugyancsak sérüléseket szenvedett.

A varsói magyar konzul az MTI-nek elmondta, hogy a baleset első két áldozatát még nem sikerült azonosítani. A motoros csoport tagjaitól megtudta, hogy az interneten szervezték a kirándulást, így nem mindenki ismerte a házaspárt, amely előző nap csatlakozott hozzájuk.

A mentőakciót vezető tűzoltóság szerint a balesetben három motor felborult, közülük kettő erősen megrongálódott. A halálos áldozatok a motoros csoport legelején haladtak. A két utolsó motorkerékpárnak sikerült időben fékeznie, így a velük közlekedő négy személy épségben úszta meg a balesetet.

Kapcsolódó cikkeink:

Magyar motorosokat gázolt egy személygépkocsi Lengyelországban>>>

 

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-05-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite