2019. március 23., szombat - Beáta
Keresés a tartalomban
BulvárMeghalt Amy Winehouse

Meghalt Amy Winehouse


A brit énekest holtan találták Londoni lakásában szombaton. Az énekesnő 27 éves volt. Amy Winehouse-nak alkohol és drog problémái voltak, nem rég hagyta el az angol rehabilitációs központot. Az énekesnő idén a Sziget Fesztivál sztárja lett volna, de pár héttel ezelőtt a menedzsment lemondta a budapesti koncertjét a többi turné állomással együtt.


Amy Winehouse


Meg nem erősített hírek szerint a 27 éves énekesnő halálát túladagolás okozta.

A 27 éves soul-énekesnő évek óta alkohol- és kábítószer-problémákkal küszködött. Nemrégiben vett részt egy kijózanító kúrán, s nyári koncertsorozattal akart visszatérni a színpadra, de a turnét le kellett mondania.

A rendőrség elmondta: az énekesnőt észak-londoni Camden Square-i lakásán találták halva, és kihívták hozzá a mentőket, akik nem találtak magyarázatot a halálesetre.

A Back To Black énekese 2011 július 23-án hajnal 4-órakor halt meg. A Clickmusic értesülései szerint a halál oka drogtúladagolás, bár ezt egyelőre semmilyen hivatalos szerv nem erősítette meg. Halálának körülményei egyelőre tisztázatlanok.

 

Ötszörös Grammy-díjas, BRIT-díjas, háromszor jelölték az MTV Video Music Awardsra


Amy Jade Winehouse 1983. szeptember 14-én született Londonban,ötszörös Grammy-díjas, angol soul-, jazz-, és rhythm and blues-énekesnő és dalszövegíró volt.
Első albumát, a 2003-ban megjelent Franket Mercury-díjra jelölték. Az énekesnőnek két Ivor Novello-díjat is ítéltek, az elsőt 2004-ben, a Stronger than Me című daláért, míg a másikat 2007 májusában a 2006-os Back to Black című albuma első kislemezéért, a Rehabért. 2007. február 14-én BRIT díjat nyert a Legjobb női előadóművész kategóriában (az elismerésre a Legjobb brit album kategóriában is jelölték). Július 17-én bejelentették, hogy a „Back to Black" egyike azon 12 albumnak, mely szerepel a 2007-es Mercury-díjra jelöltek listáján, és az énekesnőt még ugyanebben az évben háromszor jelölték az MTV Video Music Awardsra.


Amy Winehouse a Mindörökké 27-klubban

Nem ő az első híresség, aki 27 éves korában veszti életét. Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morison, és Kurt Cobain mellett most már ő is a Mindörökké 27-esek klubjához tartozik. A klub - melynek immár 38 tagja van - létrehozásában a leghíresebbek, Brian Jones, Jimmi Hendrix, Janis Joplin és Jim Morrison halála játszott főszerepet. Court Cobain nevét, aki 1994-ben halt meg, később, nővére kérésére adták a listához.


Érdekes, hogy Janis Joplin kivételével rejtély övezi halálukat. Úgy, ahogyan most Amy Winehouse-ét is?

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-07-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite