2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
NagyvilágMeghalt a tavaly felfedezett koronavírussal megfertőzött egyik beteg

Meghalt a tavaly felfedezett koronavírussal megfertőzött egyik beteg Franciaországban


Meghalt a tavaly felfedezett koronavírussal megfertőzött első francia beteg - közölte kedden az ország északi részén található Lille kórháza.

korhazegy

A 65 éves francia férfit három hete kezelték az egy korábbi pusztító betegség, a súlyos akut légzőszervi szindróma kórokozójához (SARS) közel álló betegség tüneteivel Lille-ben. A beteg április 9. és 17. között Dubajban járt, hazatérését követően 23-án került emésztési zavarokkal kórházba Valenciennes-ben.

Ezzel 24-re emelkedett a koronavírus halálos áldozatainak száma, ebből hárman Európában haltak meg - jelentette be Glenn Raymond Thomas, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyik szóvivője.

A valenciennes-i kórházban, amikor még nem diagnosztizálták a betegnél a külföldön elkapott vírust és ezért nem különítették el őt, a férfi a szobatársát is megfertőzte április 27. és 29. között. A második beteget is a lille-i egyetemi kórház intenzív osztályán ápolják, ahova egy nappal az első beteg után szállították át, mivel az állapota hirtelen romlásnak indult. Egy különlegesen kialakított szobában, teljesen elkülönítve ápolják. Gépi léglegeztetésre szorul, állapota "stagnál, de továbbra is nagyon súlyos" a kórház közleménye szerint.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint az új koronavírus tavaly szeptember óta eddig 44 embert betegített meg, közülük 22-en meghaltak. A legtöbb esetet Szaúd-Arábiában észlelték, de Katarban, Jordániában, Tunéziában, az Egyesült Arab Emírségekben, valamint Németországban, Nagy Britanniában és Franciaországban is történtek megbetegedések.

Az új vírus rokon a SARS-vírussal, amely tíz éve csaknem ezer ember halálát okozta szerte a világon. Abban különbözik a SARS-tól, hogy gyors ütemű veseelégtelenséghez vezet.

A WHO főtitkárhelyettese, a japán származású amerikai Keiji Fukuda május 12-én Szaúd-Arábiában úgy nyilatkozott, egyre nagyobb a valószínűsége, hogy szoros kontaktus esetén a vírus képes emberről emberre terjedni, a szakember ezért fokozott éberséget kért a világ országaitól.

 

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-05-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite