2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonMeghalt Rózsa Milán

Meghalt Rózsa Milán


Barátai a Facebookon közölték, hogy csütörtökön este elhunyt Rózsa Milán aktivista.

rozsa_milan

Fotó: Facebook


Barátai szerint öngyilkos lett Rózsa Milán, az Együtt-PM volt aktivistája. A hírek szerint a 26 éves fiatalember, aki már régóta depresszióval küzdött, csütörtök este vonat elé vetette magát - írta a 444. A rendőrség hivatalból vizsgálja a halálesetet. Az MSZP volt szóvivője, Török Zsolt a Facebookon megerősítette a hírt.


Rózsa Milán barátai, Kalocsai Kinga és Kopiás Attila Steve a Facebookon így emlékeztek rá: "Milán egy igaz szívű ember volt, aki mindent megtett azokért az ügyekért, amikben hitt. Félelmet nem ismerő igazságérzete mindennél előrébb való volt. Személyében a magyarországi aktivizmus egyik legértértékesebb embere, és sokunk számára egyik legjobb barátunk távozott. Emlékét örökké őrizni fogjuk. Kérünk mindenkit, hogy a helyzethez illő tapintattal viseltessen az emléke és gyászoló családja iránt." Mint írták, Rózsa Milán régóta küzdött a depresszióval, "több alkalommal éppen csak hogy az életet választva".


Rózsa legutóbb az internetadó elleni első tüntetés után került be a hírekbe, ugyanis azok között volt, akiket a Fidesz-székház elől bevitt és több napig fogva tartott a rendőrség. Bár Rózsa azért mászott fel a székház erkélyére, hogy csillapítsa a kedélyeket az erőszakossá váló tüntetésen, mégis elvitték a rendőrök. Erről is beszél utolsó tévés szereplésén, az ATV-ben.


2012-ben a Magyar LMBT Szövetség aktivistájaként felszólalt a Milla március 15-i tömegtüntetésén, 2013-ban az alkotmánymódosítás ellen tiltakozva részt vett a Fidesz székházának elfoglalásán. Az idei év elején az Együtt-PM aktivistájaként részt vett a paksi bővítés elleni tiltakozó akcióban, melyen társaival felmásztak a Sándor-palota erkélyére és molinókat helyeztek ki. Nem sokkal később beszökött az orosz nagykövetség területére, hogy annak bejárata előtt az orosz LMBTQ-közösség elnyomása ellen tiltakozzon. Részt vett az október végi internetadó-ellenes tüntetésen, a Fidesz székházánál őrizetbe vették, két napig fogva tartották azzal a váddal, hogy részt vett a székház megdobálásában.

 

Forrás: 444.hu/HVG/HÍR24/NÓGRÁD24

 

2014-11-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite