2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
ItthonMeghosszabbítják Hagyó előzetes letartóztatását

Meghosszabbítják Hagyó előzetes letartóztatását


HagyóA Fővárosi Főügyészség indítványozta Hagyó Miklós előzetes letartóztatásának újabb három hónappal való meghosszabbítását - mondta el a Magyar Nemzetnek Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője.

A lap emlékeztet, hogy a volt MSZP-s főpolgármester-helyettest bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával május 14-én vették őrizetbe, majd három nappal később letartóztatták, így jövő szerdán lesz fél éve, hogy börtönben ül.


A főügyészség álláspontja szerint egyrészt a bűncselekmények tárgyi súlya, a szökés és az elrejtőzés veszélye miatt indokolt fenntartani a letartóztatást, másrészt, mert fennáll a büntetőeljárás meghiúsításának, az összebeszélésnek és a tanúk befolyásolásának a veszélye - mutatott rá a szóvivő.


Fazekas Géza elmondta azt is, hogy az eddigi 18-ról 21-re bővült a gyanúsítottak köre, és az eddig eljárás alá vontak közül is többeket újabb bűncselekményekkel gyanúsítottak meg. Az újabb terheltek azon cégek képviselői, amelyekkel a nyomozás eddigi adatai szerint felesleges szolgáltatásokra szerződött a BKV vezetése - írta a Magyar Nemzet.


A lapnak a szóvivő elmondta azt is: a BKV a napokban jelezte, hogy polgári jogi igénnyel kíván élni a büntetőeljárásban, aminek az a jelentősége, hogy így a nyomozó hatóság nagyobb vagyoni kört zárolhat. A zárlat így olyan vagyoni elemekre is kiterjedhet, amelyek nem a gyanúsított nevén vannak, de visszavezethetők hozzájuk.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-11-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite