2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonMeghosszabbították a fokozott rendőri ellenőrzést Gyöngyöspatán

Meghosszabbították a fokozott rendőri ellenőrzést Gyöngyöspatán


gyongyospata003A gyöngyösi rendőrkapitány május 16-ig meghosszabbította a fokozott rendőri ellenőrzést Gyöngyöspatán. A fokozott ellenőrzés március eleje óta van érvényben a településen és környékén.


A gyöngyösi rendőrkapitány május 16-ig meghosszabbította a fokozott rendőri ellenőrzést a gyöngyösi rendőrkapitányság illetékességi területére. "Nincs különösebb oka annak, hogy meghosszabbítottam a határidőt egy héttel" - mondta Balogh Tibor. A rendőrkapitány ugyanakkor nem cáfolta, hogy az elmúlt időszakban Gyöngyöspatán kialakult helyzet indokolja a hosszabbítást.


A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség központi honlapján azt közölte, hogy a fokozott rendőri ellenőrzés ideje alatt, május 16-án 24 óráig a gyöngyösi rendőrkapitányság illetékességi területén igazoltatásokra, a gépjárművek átvizsgálására és ruházatellenőrzésre lehet számítani.


A fokozott ellenőrzés gyakorlatilag március eleje óta érvényben a területen, azok után, hogy Gyöngyöspatán a bűncselekmények szaporodására hivatkozva járőrözni kezdett a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület március közepéig.

Ezt követően a Véderő elnevezésű szervezet az április 22-24. közötti időszakra hirdetett katonai és önvédelmi alapismereteket oktató tábort a település határába, ám a rendezvény megnyitását a rendőrség megakadályozta.

A tábornyitás napján a Vöröskereszt közreműködésével 267 roma asszony és gyermek távozott a településről Csillebércre és Szolnok-Tiszaligetre.


A feszültség ezt követően sem csökkent, április 26-án késő este összeverekedtek Véderő-tagok helyi romákkal. Három férfit kórházba szállítottak, illetve a rendőrség ugyancsak három gyanúsított ellen eljárást indított csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt. Azóta újabb összetűzés nem történt a községben.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-05-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite