2019. július 22., hétfő - Magdolna
Keresés a tartalomban
ItthonMégis az OMSZ adja az egészségügyi biztosítást az október 23-i ünnepen

Mégis az OMSZ adja az egészségügyi biztosítást az október 23-i ünnepen


MentĹ‘sökMégis az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) látja el az október 23-i rendezvények egészségügyi biztosítását - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkársága szerdán az MTI-vel.


Közölték, a döntésről közösen határoztak a rendezvényt szervező Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériummal. Az OMSZ saját kapacitásával, költségvetési forrásainak felhasználásával látja majd el az egészségügyi biztosítást. Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a kormány arra törekszik, hogy a jövőben minden állami ünnepet állami cégek biztosítsanak.
Megjegyezik, hogy a jelenlegi szabályzás egy rossz örökség, ugyanis a mentőszolgálat és a hozzá hasonló szervezetek költségvetésében nem szerepelnek bizonyos kötelező feladataik - mint például az állami rendezvények biztosítása - ellátásához szükséges források. "A kormány szándéka, hogy felszámolja ezt a tarthatatlan helyzetet" - olvasható a tárca közleményében.
A mentési rendelet módosításával a jövőben meghatározzák azoknak az állami rendezvényeknek a körét, amelyek jellegüknél vagy a résztvevők várható számánál fogva igénylik az Országos Mentőszolgálat által nyújtott biztonságot, és a jövőben betervezik az OMSZ költségvetésébe az állami rendezvények egészségügyi biztosításának költségeit.
Az Index kedden írt arról, hogy az Országos Mentőszolgálat helyett az idén egy magáncég látja el az október 23-ai állami rendezvények egészségügyi biztosítását. Nagy Anna kormányszóvivő újságírói kérdésre megerősítette ezt az értesülést. Mint mondta, ennek az az oka, hogy a megbízott cég sokkal olcsóbban vállalja a munkát, mint az OMSZ. A kormányszóvivő kedden - üzleti titokra hivatkozva - nem árulta el, hogy pontosan melyik cégről van szó és mennyiért vállalta a munkát.
Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár kedden úgy reagált: az államtitkárság partner abban, hogy állami intézmények gondoskodjanak az állami ünnepek biztosításáról.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-10-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite