2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
ItthonMegjelent a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület Hajdúhadházon

Megjelent a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület Hajdúhadházon


szebb_jovoert_peMegjelent Hajdúhadházon a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület mintegy kétszáz embere. Rubi Gergely polgárőr, jobbikos országgyűlési képviselő közölte: hétfőn este kezdtek el járőrözni a településen és a tervek szerint vasárnapig maradnak.

Hozzátette: a helyi lakosság hívta őket a településre, becslése szerint mintegy százan. A polgármesteri hivatalban nem tudnak arról, hogy megérkezett volna a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület a településen, erről a városházán semmilyen értesítést nem kaptak.


A település polgármestere már korábban közölte: az egyesület kezdeményezéséről a hajdúhadházi önkormányzat semmilyen hivatalos értesítést nem kapott és az önkormányzat sem fordult kéréssel a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesülethez a közbiztonság javítása érdekében. Hajdúhadházon a városi rendőrkapitánysággal együttműködve az Országos Polgárőr Szövetség helyi szervezete lát el polgárőri feladatokat. Rubi Gergely erre a felvetésre úgy reagált: nem kötelessége jelenteni az akciót és szerinte az önkormányzatot nem érdekli a közbiztonság.

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület és több más szervezet fekete egyenruhásai nemrég Gyöngyöspatán járőröztek napokon át. Utána döntött a kormányzat arról, hogy úgynevezett konfliktus-megelőző és konfliktuskezelő mechanizmust fog működtetni a helyi konfliktusok megelőzése és kezelése érdekében. Ezt a mechanizmust a megyei kormánymegbízottak koordinálják. A kormánymegbízott a megyei rendőrfőkapitány, a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárság munkatársai, az esetleg érintett település polgármestere és a cigány kisebbségi önkormányzat vezetőjének bevonásával dönt majd arról, milyen intézkedésekre van szükség a kialakuló helyzetben.

 

Forrás: FH/HÍR PORT24

 

2011-04-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite