2019. április 23., kedd - Béla
Keresés a tartalomban
ItthonMegkéseltek két rendőrt Budapesten

Megkéseltek két rendőrt Budapesten

Kapkodhatták a fejüket azok az autósok, akik az M1-M7-es kivezető szakaszánál tankoltak kora délután. Óriási verekedést láthattak, ketten igyekeztek lefogni egy késsel vagdalkozó, vérben forgó szemű férfit.

bb

Nem, nem egy őrültet csendesítettek le éppen, még csak filmet sem forgattak, hanem két bátor rendőrtiszt egy kemény, mindenre elszánt bűnözőt fékezett meg. Nem törődtek azzal, hogy közben súlyosan megsérültek, tették a dolgukat, amire felesküdtek. A férfi ellen, mint később kiderült, hét elfogatóparancs volt, elsősorban gazdasági bűncselekmények miatt, lévén profi csaló.

A BRFK III. kerületi rendőrkapitányság két nyomozója azután hajtott a helyszínre, hogy egy szemtanú felismerte a körözött bűnözőt, aki a városszéli benzinkúton időzött. Amikor a nyomozókat a csaló észrevette, menekülni próbált.

Először autójához akart eljutni, de erre nem volt esélye, ezért futni kezdett, ám a zsaruk utolérték. Ekkor rántott kést. „Adja meg magát!", kiáltottak rá a nyomozók, mire kaszáló mozdulattal mindkettejüket megsebesítette a karjukon. Ám már nem menekülhetett, a vérző zsaruk a földre teperték.

- Amikor kiérkeztünk, kiszálltunk a kocsiból, megpróbáltuk elfogni a férfit, aki késsel hadonászott. Kollégámat is és engem is megsebesített a karunkon, sőt az egyik szúrás engem még a nyakamon is eltalált, de ettől függetlenül másfél perc alatt bilincsben feküdt az illető - mutatta meg sérüléseit és idézte fel eddigi szolgálata legveszélyesebb szituációját a főhadnagy, akit az Állami Egészségügyi Központban láttak el. Ő azt kérte, csak keresztnevét írjuk meg: Jenőnek hívják.

Társának sérülése olyan súlyos, hogy műtétre is szükség volt. Ő teljes névtelenséget kért, mondván: olyan a munkája, hogy nem volna jó, ha a bűnözők megismernék. A hős hadnagyot parancsnoknője azonnal meglátogatta a kórházban. Mint megtudtuk, Jenőt kemény fából faragták, így még arra sem volt szükség, hogy megfigyelésre a kórházban maradjon.

 

Forrás: Blikk/ HÍR PORT 24

Fotó: MTI /Mihádák Zoltán

 

2011-08-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite