2019. május 19., - Ivó, Milán
Keresés a tartalomban
ItthonMegkezdődik a karácsonyi fogyasztóvédelmi ellenőrzés

Megkezdődik a karácsonyi fogyasztóvédelmi ellenőrzés


karácsonyi vásárOrszágos karácsonyi ellenőrzést indított a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) hétfőtől, amely december 23-ig tart - jelentette be Pintér István főigazgató hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.


Fülöp Zsuzsanna, az NFH szóvivője elmondta: a vizsgálat során kiemelt hangsúlyt kap az áruházláncok akciós tevékenységének ellenőrzése, a vásárlók által nagyszámban felkeresett élelmiszerjellegű üzletek, drogériák vizsgálata, és nagy figyelmet fordítanak a szezonális termékekre, köztük a fényfüzérekre, gyerekeknek szóló árukra.


Pintér István hangsúlyozta: a jövőben minden nagyobb horderejű vizsgálat előtt tájékoztatást tartanak, hogy a vállalkozások jogkövető magatartását elősegítsék, a kisebb szabálytalanságoknál lehetőséget adnak a hibák kijavításra, és a súlyos, visszatérő jogszabályszegés esetén bírságolnak. Az ellenőrzéseken jelen lesznek a társhatóságok, és számítanak a civil fogyasztóvédőkre is.
Az NFH főigazgatója emlékezetett arra, hogy a szomszédos országok hatóságaival együttműködési megállapodásokat kötöttek, és ennek keretében várható, hogy a határmenti területeken is végeznek karácsonyi ellenőrzéseket.


Fülöp Zsuzsanna kiemelte: a hatóság a piacfelügyeleti tevékenysége során a veszélyes árukat szűri ki, karácsonykor a szezonális árukra, a műszaki termékekre és a gyerekeknek szóló ajándékokra koncentrálnak. Az idén az áruházláncoknál az akció valódi meglétét is vizsgálják, emellett kiemelten nézik az árfeltüntetést.


Az NFH szóvivője felhívta a figyelmet arra, hogy a hatóság a honlapján közzétette a karácsonyi vásárláshoz segítséget nyújtó kiadványait, amelyből kereskedők és fogyasztók egyaránt tájékozódhatnak.
A hatóság felhívja a figyelmet arra: fontos tudni, hogy a hibátlan terméket a kereskedő sem kicserélni, sem visszavenni nem köteles. Emiatt sok kereskedő cég csak az ünnepek után foglalkozik ezekkel a problémákkal - hangzott el a tájékoztatón.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-11-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite