2019. május 19., - Ivó, Milán
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeMegkezdődnek az egyetemi előkészítők Salgótarjánban

Megkezdődnek az egyetemi előkészítők Salgótarjánban

A felsőfokú képzés salgótarjáni újraindítására erőteljes szükséglet mutatkozott, így a 2014-ben megválasztott városvezetés és a felsőoktatási kabinet új lendülettel látott munkához.

egyetem

Az Óbudai Egyetemmel korábban megkezdett egyeztetések tavaly decemberben konkrét elképzelések megfogalmazásával folytatódtak. Ezek alapján - Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár közreműködésével - alakult ki az újrainduló salgótarjáni felsőoktatás bevezetésének modell értékű koncepciója. A Salgótarjáni Felsőoktatási Kabinet három évre szóló programot dolgozott ki, melynek első üteme 2015 októberében úgynevezett „0"-dik évfolyammal, egyetemi előkészítővel kezdődik.

A képzés során - az Óbudai Egyetem mentorálásával, eddigi tapasztalataik felhasználásával gyakorlatorientált és feladatközpontú képzés indul fizika és matematika tárgyakból 50-50 órában. Az előkészítőkre a Bolyai gimnáziumban kerül sor péntek délutáni és szombat délelőtti napokon nagy tapasztalatokkal rendelkező középiskolai tanárok vezetésével, akiket egyetemi oktatók készítenek fel a decemberig tartó kurzusok vezetésére.

Az egyetemi előkészítőt ajánlják a most kezdődött tanév végén érettségizőknek, illetve azoknak, akik már befejezték középiskolai tanulmányaikat és továbbtanulási szándékaik vannak. Fontos, hogy az előkészítőkön való részvétel ingyenes, semmilyen elkötelezettséggel nem párosul. A képzés sikeres elvégzéséért az Óbudai Egyetem ingyenesen biztosít tananyagot írott és elektronikus formában a felkészítőn részt vett diákoknak.

A három évre szóló program következő tanévében, 2016. szeptemberében kezdődhet a felsőfokú szakképzés, majd a harmadik ciklusban, 2018-ban a felsőoktatási alapképzés Salgótarjánban. Az idén októberben kezdődő egyetemi előkészítőkre a város honlapján, a salgotarjan.hu weboldalon, kizárólag elektronikus úton jelentkezhetnek az érdeklődők.

Forrás: Salgotarjan.hu/NOGRAD24

 

 

2015-09-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite