2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonMegkezdődött az MSZP választmányi ülése

Megkezdődött az MSZP választmányi ülése


MSZP logo2Simon Gábor, az MSZP választmányának elnöke az ülés elején kijelentette: rossz irányba mennek a dolgok Magyarországon. A választmányi elnök úgy fogalmazott: az elmúlt hetek a nagy szereplések és a "nagy blama" időszaka volt.


Az ülés elején a választmányi tagoknak levetítettek egy kisfilmet Orbán Viktor beszédéről, melyet az Európai Unió Parlamentjének plenáris ülésén mondott el, és ahol több EP-képviselő bírálatát fogalmazta meg a magyar médiatörvénnyel kapcsolatban. Simon Gábor üdvözölte, hogy például a médiatörvény miatt a civil világ képes megmozdulni, képes véleményt nyilvánítani. A választmányi elnök szólt arról is, hogy még két napig lehet nyilatkozni a magánynyugdíjpénztárban való maradásról. Mint kiemelte, a Fidesz hárommillió magánynyugdíjpénztár tagot "zsarolt meg".


A mostani kormány egyebek közt csorbította az Alkotmánybíróság jogkörét és a sztrájktörvényt, alkotmány módosítási dömping indult meg, és átszabta a választási rendszert is - sorolta a szocialista politikus. Hangsúlyozta azt is: a bevezetett új adórendszer a legtehetősebbek zsebébe tesz plusz pénzt.


Simon Gábor beszédében megemlítette, hogy az elmúlt hónapokban több időközi választáson is jó eredményt értek el a párt által támogatott jelöltek. A választmányi elnök beszéde után zárt ajtók mögött tárgyal az MSZP választmánya egyebek közt a párt ideológiai alapelveiről.


A testület elé kerül A változás ideje című vitaanyag, amely az MSZP szellemi örököseként az 1948 előtti Magyarországi Szociáldemokrata Pártot nevezi meg, ugyanakkor a többi között kitér arra, hogy a szocialista párt politikájának középpontjában a fiatalok állnak. A dokumentum az ideológiai és közjogi kérdések mellett külön fejezetben foglalkozik a gazdaságpolitikával, a fenntartható fejlődéssel és az ifjúságpolitikával.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-01-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite