2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeMegkezdődött a közös munka az SBTC és a DVTK között

Megkezdődött a közös munka az SBTC és a DVTK között

2015. július 28-án Salgótarjánba utazott Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója, Sütő Szilárd, a DVTK utánpótlás szakmai igazgatója és a Salgótarjánból elszármazott Lipták Zoltán, a DVTK sokszoros válogatott labdarúgója, hogy jelképesen is elkezdődhessen a közös munka az SBTC és a DVTK között.

sbtcdvtk

- Az első fontos lépést már megtettük - mondta el Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója. - Az együttműködési megállapodást megkötöttük, a közös munka elkezdődött. Ebben a térségben rengeteg tehetséges gyerek van, elég mostoha körülmények között. A Diósgyőrnek, mint az észak-keleti régió elsőszámú klubjának az egész régiót fel kell karolnia. A legtehetségesebb gyerekeknek meg kell adni a lehetőséget, hogy Diósgyőrben folytathassák, a többieket pedig, akik szintén nagyon ügyesek, helyi szinten kell tovább képezni, a mi szakmai irányításunk mellett. Nekünk nem csak sportolókat, hanem embereket is kell nevelünk. Tudjuk azt, hogy nem lesz minden gyerekből élvonalbeli labdarúgó, de sportot szerető ember igen.

Nagyon örülök annak, hogy létrejött ez a fúzió a Diósgyőr és a Salgótarján között - mondta el Lipták Zoltán. - Én itt születtem Salgótarjánban, a szüleim a mai napig itt élnek. Sajnos csak havonta-kéthavonta szoktam csak hazalátogatni, hiszen nincs sok időm az edzések és a sűrű bajnoki program mellett. Bízok benne, hogy ennek a megállapodásnak köszönhetően a salgótarjáni foci elindul felfelé.

- Nagy örömünkre szolgál, hogy a mai nappal megkezdődött a közös munka - mondta el Czékmán József, az SBTC ügyvezetője.

- A mai nappal a jogi akadályok is elhárultak a közös munka elől, hiszen megalakult az SBTC Sport Kft. A társaságnak a városi önkormányzat is tagja. A legfontosabb most az, hogy az utánpótlásban játszó gyerekeknek minden feltételt megteremtsünk, hogy megfelelő környezetben és megfelelő szakmai háttér mellet tudjanak fejlődni. De természetesen felnőtt csapatot is szeretnénk indítani a megyei első osztályban. Legfőbb célunk, hogy a működés feltételeit megteremtsük és visszaadjuk a salgótarjáni emberek, játékosok és gyerekek hitét. Az a legfontosabb, hogy újra higgyenek az SBTC-ben. A szerint a szisztéma szerint edzenek majd a gyerekek, mint Diósgyőrben, és reméljük, hogy először majd az SBTC felnőtt csapatában, később a DVTK felnőtt csapatában fognak szerepelni.

 

Forrás: Salgotarjan.hu/NOGRAD24

 

2015-07-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite