2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonMegkezdődött a Milla Kálvin téri demonstrációja

Megkezdődött a Milla Kálvin téri demonstrációja


Megkezdődött az Egymillióan a magyar sajtószabadságért, ismertebb nevén a Milla demonstrációja a budapesti Kálvin téren. A civil egyesület a március 15-én a rendkívüli időjárás miatt elmaradt rendezvény helyett hívta össze vasárnapra a tüntetést a "tisztességes kormányzásért".

milladem0317


A délután három órára Azért a víz az úr mottóval meghirdetett rendezvény elején mintegy négyezren gyűltek össze a téren felállított színpad körül. A meghirdetett program szerint a demonstráción mások mellett beszédet mond Majtényi László alkotmányjogász, volt adatvédelmi ombudsman, Erdős Virág író, Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke, Setét Jenő polgárjogi aktivista és Tamás Gáspár Miklós filozófus.


Az MTI munkatársai a tömegben látták mások mellett Bajnai Gordont, az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség vezetőjét, és több ellenzéki országgyűlési képviselőt, a Párbeszéd Magyarországért párt tagjait. A rendezvényre többen nemzeti színű, MSZP-s és európai uniós zászlókkal érkeztek. A tüntetésen megfigyelőként megjelent az ombudsmani hivatal több munkatársa is.

milladem03171


Az interneten közzétett meghívóban egyebek mellett az áll, "az elmúlt napokban sok polgártársunk megtapasztalta, milyen bezárva lenni az úton, bennrekedni a kilátástalanságban a cél előtt. Mi, a felelős többség nem ezt akarjuk! Nyitottságot, szabadságot, párbeszédet akarunk, járható utakat, tisztességes kormányzást!" - írták. A Milla a március 8-án létrehozott Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség tagja; az egyesület elnöke - aki egyben a szövetség társelnöke - Juhász Péter.


A rendezvény színpadát a református templom és a villamosmegálló között állították fel, a beszédeket a Lónyay utca sarkán, egy darura erősített hangszórón is kihangosítják. A demonstráció idejére a Kálvin tér környékét lezárták, így a 47-es és 49-es villamosok a Szent Gellért tértől a 19-es és a 41-es villamosok útvonalán a Batthyány térre közlekednek.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24
MTI Fotó: Beliczay László

 

2013-03-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite