2019. július 22., hétfő - Magdolna
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeMegkezdődött a munkahelyteremtés Salgótarjánban

Megkezdődött a munkahelyteremtés Salgótarjánban


Megtartotta hivatalba lépése utáni első sajtótájékoztatóját Salgótarján polgármestere.

Salgótarján

Dóra Ottó elöljáróban cáfolta azokat a mendemondákat, miszerint nem lesznek rendszeresek a közgyűlések a megyeszékhelyen.

A városvezető ennek ellenkezőjét hangsúlyozva rámutatott: novemberben három közgyűlést tart az önkormányzat, de szükség szerint - a várost és az itt élőket érintő gazdasági, társadalmi és más közügyekben - akár egy napirend megtárgyalására is rendkívüli közgyűlést hív össze.

A polgármester a hivatalba lépése óta eltelt alig több mint két hét eseményeit összegezve kiemelte: az elmúlt évek számos városi beruházásával kapcsolatban a gazdaságosság és a kivitelezés tekintetében is aggályos kérdések merültek fel. Ezek közé tartozik többek között néhány közterület, a Salgói Kaszinó, az Apolló Mozi és a kerékpárút egyes szakaszainak megvalósítása, melyekben szakértők bevonásával felelősségvizsgálat indult. Ezek eredményét a tervek szerint még ebben az esztendőben a nyilvánosság elé tárja az önkormányzat.

Dóra Ottó bejelentette: a gazdasági élet hazai és külföldi szereplői - eddig 12 cég - érdeklődtek az elmúlt hetekben salgótarjáni fejlesztések, beruházások iránt. A polgármester úgy fogalmazott: ezzel megkezdődött a munkahelyteremtés, melynek első konkrétuma az SVT-WAMSLER-nél történő fejlesztés. A cég Zagyvapálfalván, a volt gépgyárban bővíti tevékenységét, új munkahelyeket teremtve Salgótarjánban. Az együttműködés részleteiről és az önkormányzat szerepvállalásáról a polgármester és az SVT-WAMSLER vezetése az elmúlt napokban tárgyalt.


Forrás: Salgotarjan.hu/ Nógrád24

 

 

2014-11-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite