2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonMegkezdődött a parlament tavaszi ülésszaka

Megkezdődött a parlament tavaszi ülésszaka percről percre

Orbán Viktor napirend előtt felszólalásával kezdődött a parlament tavaszi ülésszaka. A miniszterelnök szerint az új, európai uniós fiskális paktum minden pontja elfogadható Magyarország számára, ezért annak elfogadását javasolja a parlamentnek.

Orbán12_01


13:44 Küzdeni kell, de józan ésszel, törekedve a megegyezésre


Orbán Viktor szerint a parlament feladata megküzdeni a magyar emberekért akkor is, ha ez más országok véleményével vagy érdekeivel ütközik. A miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben napirend előtt elmondott beszédében ugyanakkor hangsúlyozta: törekedni kell a megegyezésre.Kijelentette: ennek szellemében kell tárgyalni az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal a jegybanki szabályozásról, az országgyűlési biztosok jogállásáról, a bírósági törvényről és a pénzügyi védőhálóról. Van esélyünk jó megállapodásokra - tette hozzá, ilyennek ítélve az uniós fiskális paktum ügyében születettet is.


Ezzel kapcsolatban megjegyezte, az elmúlt időszak azt bizonyította, hogy vannak, akik "szégyellik a magyar embereket", megriadnak, ha támadás éri az országot, és szaladnak "nyugati üzlettársaik szoknyája mögé", míg mások "fejjel mennének a falnak", senkivel sem akarnak megegyezni. Egyik álláspont sem helyes, küzdeni kell, de józan ésszel, a megegyezésre törekedve - hangoztatta. Orbán Viktor azt is mondta, az Európai Parlamentben látottak sok millió magyar szemében felértékelték az Országgyűlés munkáját, teljesítményét és színvonalát.

 

13:33 Magyarország jövője az unió keretein belül van


Magyarország jövője az Európai Unió keretein belül van - szögezte le Orbán Viktor kormányfő hétfőn az Országgyűlésben. Napirend előtti felszólalásában a miniszterelnök kijelentette, Magyarország pozíciója mindenki előtt ismert, az ország népszavazással döntött az uniós tagság mellett, jövője az unió keretein belül van, sőt, Magyarország az unió további bővítésének erőteljes szószólója. Európában történelmi léptékű átrendeződés megy végbe, mindenki, akinek van magához való esze, minél jobb pozícióból akar indulni majd a válság elmúltával, amikor a növekedés elkezdődik - mondta a kormányfő, hozzátéve: ezért már most késhegyre menő, egyfajta érdekérvényesítési verseny zajlik Európában, amelyben azok az országok lesznek győztesek, akik határozottabban állnak ki saját érdekeiért.

 

13:27 Az EU-s paktum minden pontja elfogadható


Az új, európai uniós fiskális paktum minden pontja elfogadható Magyarország számára a miniszterelnök szerint. Orbán Viktor hétfőn, napirend előtt, az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első ülésnapján azt mondta: minden akadály elhárult az elől, hogy Magyarország csatlakozzon az EU-s szerződéshez. Ezért azt javasolta a parlamentnek, fogadja el a paktumot. Magyarországnak a jövőben sem kell olyan szabályt alkalmaznia, amely csökkentené az ország versenyképességét - jelentette ki a kormányfő.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

 

2012-02-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite