2019. március 20., szerda - Klaudia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeMegkezdődött a salgótarjáni városrekonstrukció

Megkezdődött a salgótarjáni városrekonstrukció


A salgótarjáni városháza és a Dornyay Béla Múzeum lépcsősorának bontásával megkezdődött a városközpont funkcióbővítő rekonstrukciója. A nógrádi megyeszékhely központját 1,3 milliárd forintból újítják fel, a költségek jelentős részét az Európai Unió és a magyar állam állja.

Salgótarján1

Képünk illusztráció!


Telekné Dézsi Piroska, a beruházásért felelős önkormányzati cég ügyvezetője az MTI-vel szerdán azt közölte, hogy a Múzeum tér burkolatának és utcabútorainak cseréje előtt felújítják a tér alépítményeit, ugyanis a vízelvezetési problémák az elmúlt időszakban jelentős károkat okoztak.


A cégvezető hozzátette: az 1,3 milliárd forintos beruházás keretében felújítják az Apolló Mozit, amelynek kicserélik a Zsolnay-kerámiaburkolatát, korszerűsítik a vetítőtermet, és az épületet többfunkciós szórakoztatóközponttá alakítják fiatalok számára. A városrehabilitációs projekt keretében parkosítanak és új parkolóhelyeket is kialakítanak Salgótarján belvárosában.


Mivel a felújítási munkálatok nem érintik a múzeumépületet, annak hiányzó Zsolnay-kerámiáit a város saját költségvetéséből fogja pótoltatni. A közgyűlés már döntött erről - tájékoztatott Telekné Dézsi Piroska.


A mozi épülete augusztusra készül el, az új szórakoztatóközpont a próbaüzem után várhatóan novemberben nyílik meg. A térfelújítási munkálatokkal a szerződés szerint decemberre végez a kivitelező Salgótarjánban.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-04-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite