2019. június 17., hétfő - Laura
Keresés a tartalomban
KultúraMegkezdődött az évad a miskolci teátrumban

Megkezdődött az évad a miskolci teátrumban


Miskolc NSZTizenegy bemutató szerepel a Miskolci Nemzeti Színház 2010-2011-es szezonjának repertoárján.


A próbák kedden kezdődnek, ám rendhagyó módon hétfőn este az árvízkárosultak megsegítését szolgáló jótékony előadással indul a szezon. A Fenyő-Novai Hotel Menthol című musicalje az előadás után is repertoáron marad. - jelentette be Halasi Imre igazgató a hétfői évadnyitó társulati ülésén. Az ország legrégebbi kőszínháza - amely 1823-ban nyitotta meg kapuit, és öt játszóhellyel rendelkezik - egyebek mellett Peter Shaffer, Mascagni, Moliere és Schiller egy-egy művét tűzi műsorára a most kezdődő évadban, de színen maradnak tavalyi, sőt már évekkel ezelőtt bemutatott darabok is.
A Nagyszínházban október 8-án lesz az első premier: Peter Shaffer Amadeus című darabját mutatják be Tordy Géza rendezésében. A teátrum vezetője, Halasi Imre a Menyasszonytánc című klezmer musicalt és Mascagni Parasztbecsület című operáját állítja színre, míg Radoslav Milenkovic rendezésében Moliere A képzelt beteg című vígjátéka kerül a nagyközönség elé, első alkalommal jövő év március 11-én.
A Kamaraszínházban egyebek mellett Gabnai Katalin A mindenlátó, Schiller Ármány és Szerelem, a Játékszínben Mrozek Tangó és Alfieri Hat hét, hat tánc című darabját mutatják be, míg a Csarnokban a Szem muzsikája címmel lesz premier.
Műsoron marad a Hotel Menthol mellett Egressy Zoltán Portugál című színműve, Lehártól A mosoly országa című operett és Orff Carmina Buranája. Ugyancsak színen tartják A Dzsungel könyve című musicalt, valamint Spiró György Prah című komédiáját is.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-08-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite