2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonMegkezdődnek a tárgyalások a lakáshiteleseket segítő csomagról

Megkezdődnek a tárgyalások a lakáshiteleseket segítő csomagról


panelA Fidesz a jövő hét közepén először a hitelkárosultak, hitelfelvevők érdekképviseleteivel tárgyal a nyolc pontos, lakáshiteleseket megsegítő javaslatcsomagjáról, csak azután egyeztet a bankszövetséggel - mondta Rogán Antal, a Fidesz országgyűlési képviselője a HírTV Kontraszt című műsorában.


Hozzátette: a csomagot rögzítő jogszabálytervezeteket októberben tárgyalná a parlament, és október végén el is fogadná. Rogán úgy vélekedett, hogy a lakáshitelekkel összefüggő problémák miatt óriási a felelősége az előző a kormányoknak, a mostani jegybanki vezetésnek és a PSZÁF korábbi vezetőinek, akik engedték, hogy Magyarországon a devizahitelek sokkal jobban elterjednek, mint akár Cseh- vagy Horvátországban.
A felelősség szakmai és politikai - húzta alá.
A bankszektor felelősségéről a kormánypárti politikus úgy vélekedett: tudták, hogy milyen kockázatos, amit kínálnak a magyar családoknak. Az elmúlt években a bankszektornak minden lehetőség megvolt, hogy az összes kockázatot és terhet egy az egyben az ügyfelekre hárítsa, de a kockázatokon osztozni kell - szögezte le.
Véleménye szerint a készülő jogszabálycsomag hosszú távon jó a bankszektornak, mert azt a célt szolgálja, hogy aki akarja, az tudja is törleszteni a hitelét. Nem jó a bankszektornak, ha tönkre mennek a családok, a cél az, hogy a jelzáloglevelek valóban értékkel bírjanak - húzta alá. Kiemelte: normális országban az általuk javasoltak már eleve szerepelnek a hitelszerződésekben.
Rogán Antal úgy fogalmazott: a tervezett lépések jó része szolgálja a bankok érdekét is, de mivel csökkenti a profitjukat, ezért természetesen tiltakoznak ellene. Megjegyezte, érdekütközésre, vitára számítottak, de szeretnének leülni és tárgyalni a bankszövetséggel.
A Fidesz politikusa közölte: a megoldást ki kell dolgozni a tavaszig tartó kilakoltatási moratórium végéig, mert azt nem lehet hosszú távon fenntartani.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-09-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite