2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonMegkezdte a Jobbik az aláírásgyűjtést a devizahitelesek ügyében

Megkezdte a Jobbik az aláírásgyűjtést a devizahitelesek ügyében


Csütörtökön délelőtt megkezdte a devizahitelesek ügyében bejelentett aláírásgyűjtő akcióját a Jobbik Budapesten a Nyugati téri aluljáróban. Vona Gábor pártelnök az MTI kérdésére a helyszínen elmondta: százezres nagyságrendű aláírás összegyűjtését tervezik és petíció formájában akarják átadni a kormánynak.

aláírásgyűjtés_jobbik

Az íveken arra a kérdésre vár választ a Jobbik: "Egyetért-e azzal, hogy a devizahitelek kapcsán a felvétel időpontjában lévő árfolyamon történjen meg a forintosítás és ennek a terheit a bankszektor viselje?".

Vona Gábor leszögezte, hogy a devizahitelesek kialakult helyzetének négy felelőse van: a kereskedelmi bankok, amelyek nem tájékoztatták megfelelően az embereket; a jegybank, amely a magas alapkamattal belekényszerítette az embereket a devizahitelekbe; a szocialista kormányok, amelyek ideje alatt elterjedt a devizahitelezés és nem tettek ellene semmit; illetve a jelenlegi Orbán-kormány, amely az elmúlt másfél évben "semmilyen érdemleges megoldást nem tudott kínálni erre a problémára".

Az ellenzéki pártelnök az MTI kérdésére elmondta: nem tűztek ki időpontot, hogy meddig gyűjtik az aláírást, a céljuk a probléma megoldása. Terveik szerint ha addig a kormány nem tesz semmit, akkor az október 23-i nagygyűlésük nem a Deák téren lesz, hanem egy bankszékház, vagy bankfiók előtt "kimentek a tankok, bejöttek a bankok" jelszóval.


Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-09-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite