2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeMegmenekül a balassagyarmati Madách mozi, 3D-s technológiával szerelik fel

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

Megmenekül a balassagyarmati Madách mozi, 3D-s technológiával szerelik fel


Tízmillió forintos beruházással, projektor beszerzésével alakítják ki a 3D technológiát a balassagyarmati Madách moziban. A fejlesztéssel a mozi nemcsak megmarad, de önfenntartóvá is válhat - mondta a Nógrád megyei város alpolgármestere pénteken az MTI-nek.

Film

Csach Gábor (Fidesz) elmondta: a projektor az önkormányzat tulajdonába kerül, és bérbe adja azt az üzemeltetőnek, aki három hónapon belül beszerzi a szükséges 3D hang- és képrendszert, valamint állja a vászonbeszerzés és teremkialakítás költségeit. Az alpolgármester hozzátette: azokban a vidéki mozikban, ahol az elmúlt években belekezdtek a digitális fejlesztésbe, visszaállt az ezredforduló idején mért látogatószám. A gyarmati mozi esetében ez a mostani 15 ezer helyett évi 40 ezer látogatót, és több mint kétszeres bevételt jelenthet, így a szolgáltatásbővítéssel önfenntartóvá válhat az intézmény - mondta.


Csach Gábor tájékoztatása szerint azt követően döntöttek a beruházás mellett, hogy az önkormányzat eredménytelenül jelentkezett az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatára. Ezután kezdtek többfordulós egyeztetéseket az üzemeltetővel és különböző szakcégekkel az optimális konstrukcióról, hogy a városban február után is megmaradjon a mozi, és ne kelljen ezért Budapestre utazni. Elmondta: a moziban két héten belül elkezdődik a 3D-s vetítés.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-02-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite