2019. június 27., csütörtök - László
Keresés a tartalomban
NagyvilágMegmérgeztek hat lakót egy idősek otthonában

Megmérgeztek hat lakót egy idősek otthonában Franciaországban


Hat személy megmérgezésével gyanúsítja a francia rendőrség az Alpok aljában található Chambéry idősek otthonának egyik alkalmazottját.

Rendőr autó002


A 30 éves ápolónő "elismerte, hogy enyhíteni akarta az október óta elhunyt hat személy szenvedéseit, azt viszont nem ismeri el, hogy meg akarta őket ölni - közölték csütörtökön illetékes rendőrségi források. A gyanúsítottat csütörtökön hallgatta meg egy vizsgálóbíró.


Az alkalmazott a rendőrségi tájékoztatás szerint azt mondta, hogy "gyógyszerkoktélt" adott be az elhunyt lakóknak, amelyek többsége idős, sőt nagyon idős volt és komoly betegségben szenvedett. A nyomozók szerint az ügyben a nehézséget annak megállapítása jelenti, hogy szándékos emberölésről van-e szó.


A bűnügyi rendőrség kedden vette őrizetbe az alkalmazottat, akit eredetileg azzal gyanúsítottak, hogy megmérgezett egy 84 éves nőt a Chambéry közelében található Jacob-Bellecombette település Césalet nevű idősek otthonában. Az idős lakó november 27-én hirtelen kómába esett, majd két nap múlva meghalt.


A Chambéry kórház zárójelentése szerint az idősek otthonának ügyeletes orvosa konstatálta a kómát, amelynek okát a kórházba szállítást követően nem lehetett egyértelműen megállapítani. A másnap elvégzett toxikológiai vizsgálatok viszont a normál terápiás mennyiségénél jelentősebb mennyiségű pszichotrop gyógyszerek jelenlétét állapították meg a nő szervezetében. Ezek közül viszont egyiket sem írták fel az orvosok az asszonynak - közölte a kórház. A toxikológiai vizsgálat eredményének ismeretében a kórház vezetése feljelentést tett, s ennek nyomán rendelt el az ügyészség azonnali vizsgálatot az idősek otthonában.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-12-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite