2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeMég mindig vannak fennakadások az olvadás miatt Nógrád megyében

Még mindig vannak fennakadások az olvadás miatt Nógrád megyében

 

Továbbra is élnek védelmi készültségek Nógrád megyében, emellett a vonat sem közlekedik még a Balassagyarmat és Aszód közötti pályaszakaszon.

arviznogradmegyeben

Képünk illusztráció!


Vasárnap délutántól lépett érvénybe korlátozás a vasúti közlekedésben Nógrád megyében, ami hétfő reggeltől az Aszód-Balassagyarmat-Ipolytarnóc vonal egészén érvényben van a vízátfolyások miatt. Az utasokat a szolgáltatás-kiesés ideje alatt vonatpótló autóbuszokkal szállítják Aszód és Balassagyarmat között.


A Mátraverebélyi-víztározón hétfő reggel hat órától elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság, s bár a vízszint azóta is folyamatosan emelkedik, továbbra is elsőfok van érvényben, illetve ugyancsak elsőfokú árvízvédelmi készültség van a Zagyva-folyó Jobbágyi és Jászfelsőszentgyörgy közötti szakaszán is.


Szombattól Pásztó-Hasznoson is problémákat okoz az olvadás, ezért vasárnap délelőttől a város polgármestere harmadfokú helyi vízkárvédelmi készültséget rendelt el, amely továbbra is érvényben van. Hasznos településrészen a szivattyúzás még mindig folyamatos az önkormányzat részéről - megelőző célból.


Vasárnap déltől hétfő délután három óráig Szécsényfelfaluban szintén harmadfokú vízkárvédelmi készültség volt érvényben, a készültség során a település sportöltözőjét védte be az önkormányzat homokzsákokkal. A település részére további esetleges védekezés biztosítása érdekében a balassagyarmati katasztrófavédelmi kirendeltség további háromszáz homokzsákot biztosított.


Szentén pénteken kezdődött a probléma a Kétbodonyi-patak vízszintjének hirtelen emelkedéséből adódóan. A település lakosai és az önkormányzat homokzsákos védekezést is folytatott. Szentére vonatkozóan pénteken elrendelték az első fokú helyi vízkárvédelmi készültséget, vasárnap délutántól hétfő délutánig harmadfok volt érvényben, jelenleg pedig elsőfokú készültség él.


Vasárnap Szécsényben egy tanyán a nagy mennyiségű olvadó hólé lakóházat veszélyeztetett, ezért ott is homokzsákokkal védték be az ingatlant helyi lakosok segítségével, s ez idő alatt a szivattyúzás is folyamatos volt, hétfő estére a veszélyeztetés megszűnt.

 

Forrás: NMKI

 

2017-02-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite