2019. augusztus 18., - Ilona
Keresés a tartalomban
ItthonMegnevezte egyéni jelöltjeit az Együtt-PM, Bajnai a bizonytalanok megnyerésére számít

Megnevezte egyéni jelöltjeit az Együtt-PM, Bajnai a bizonytalanok megnyerésére számít


Megnevezte 31 egyéni választókerületi jelöltjét a 2014-es parlamenti választásra az Együtt-PM szövetség szombaton Budapesten. Bajnai Gordon, a szövetség vezetője azt mondta: csak nekik van esélyük megnyerni a kormányváltást akaró, de ma még párt nélküli bizonytalanokat.

együtt_pm_képviselőjelöltek


A 31 jelölt közül húszat az Együtt - A Korszakváltók Pártja, tizenegyet a Párbeszéd Magyarországért (PM) állított. Az indulók között tíz nő és öt parlamenti képviselő van (négyen a PM színeiben, függetlenként politizálnak, a nagykanizsai Göndör István az MSZP-frakcióban), míg hárman korábbi ciklusokban voltak az Országgyűlés tagjai.


Változás, hogy Baján az időközi önkormányzatiképviselő-választáson második helyet elérő Teket Melinda indul az előzőleg megnevezett Michna Ottó helyett, Vásárosnaményban pedig Dienes Csilla váltotta a családi okból visszalépő, egykori SZDSZ-es Sértő-Radics Istvánt.


Bajnai Gordon beszédében a kormányváltást akaró, de ma még párt nélküli bizonytalanok megnyerését nevezte az Együtt-PM legfontosabb feladatának. Azt mondta: a bizonytalanok megszólítására csak nekik van esélyük, így kiegészíthetik az MSZP hagyományosan baloldali szavazótáborát. Aki kormányt akar váltani, és nemcsak pártja bejutásáért küzd, annak nem elég a biztos szavazók elbizonytalanításával újraosztani az ellenzéki tábort, hanem új támogatókat kell találnia - fogalmazott.


Bajnai Gordon szerint az ellenzéki győzelemhez az kell, hogy a 2014-es választás Orbán Viktor hatalomban maradásáról szóló népszavazás legyen, az emberek többsége ugyanis kormányváltást akar. Mint mondta, az Orbán-kormány "már megbukott, de még le kell váltani". Hozzátette: az Együtt-PM nincs olyan jó helyzetben, mint egy évvel ezelőtt remélték, sokak talán reményüket is vesztették, mégis jobb helyzetben vannak, mint ellenfeleik kívánták. A választásokig hátralévő 150 nap pedig elég sikerre vinni a kormányváltást akaró többség akaratát - folytatta.


Szólt arról is, hogy az "Orbán-rezsim főkolomposaival nincs kiegyezés", az országot azonban egyesíteni kell egy új kiegyezéssel, közös célok megfogalmazásával. A volt kormányfő azt mondta: ha győznek, elsőként a gazdaság és az oktatás rendbetételéhez fognak majd.


Bajnai Gordon az egyesével a színpadra hívott jelöltek életútjára utalva azt mondta: az Együtt-PM nemcsak három civil szervezet és egy zöldpárt egyesülése, hanem azok pártja is, akiknek az életébe az elmúlt években beleszólt a politika, ezért most ők akarnak beleszólni a politikába.


Az Együtt-PM Budapesten Juhász Pétert és Szabó Tímeát, a szövetség társelnökeit, a rendszerváltáskor fideszes Szelényi Zsuzsannát, a PM-hez tartozó Kocsis-Cake Oliviót, Somfai Ágnest és Tordai Bencét, valamint Szabó Szabolcsot, a Szolidaritás mozgalom tagját indítja. Gyulán, Miskolcon és Kaposváron újságírók, Bod Tamás, Nagy-Korsa Judit és Huszka Imre indulnak, Szegeden a szabadtéri játékok korábbi vezetője, Bátyai Edina, Szentesen és Debrecenben pedig Komáromi Zoltán és Szegedi István orvos méreti meg magát.


Egerben a dohánygyár korábbi vezetője, Szalóczi Géza a jelölt, Esztergomban és Balatonfüreden Szilágyi László és Scheiring Gábor PM-es parlamenti képviselők, Érden a korábban az SZDSZ-ben politizáló Csőzik László, Szentendrén Szinna Gábor leányfalui expolgármester, Vecsésen Szabó Rebeka, Dabason Bakó Krisztina a PM-ből, Cegléd környékén Romhányiné Balogh Edit, Abony független polgármestere, Sárbogárdon pedig Juhász János korábbi településvezető.


Nyírbátorban az egykor a Fidesz megyei elnökeként ismert Helmeczy László ügyvéd száll harcba a mandátumért, Szigetváron Berkecz Balázs, Győrben Varga Márk, Mosonmagyaróváron Lehoczki Attila, Dombóváron Tigelmann Péter, Körmenden pedig Wrzava Pál, utóbbiak újoncok a politikában.


A Bajnai Gordon vezette pártszövetség korábban olyan megállapodást kötött a szocialista párttal, hogy a fennmaradó 75 körzetben az MSZP jelöltjét támogatják a 2014-es parlamenti választáson. Az egyik budapesti rendezvényteremben tartott jelöltbemutatón részt vettek az Együtt-PM választókerületi vezetői, valamint aktivisták.


Forrás: MTI/HÍR PORT24
MTI Fotó: Illyés Tibor

 

2013-11-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite