2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeMegnyílt a Pásztói Járási Kormányablak

Megnyílt a Pásztói Járási Kormányablak


Új típusú Kormányablak nyílt Pásztón: a Városháza épületében, a Kölcsey Ferenc utca 35. szám alatt várja az állampolgárokat a Pásztói Járási Kormányablak; ezzel a megyében ötre nőtt az Integrált Kormányzati Ügyfélszolgálatok száma, így már a dél-nógrádi térségben is korszerű, ügyfélközpontú helyszínen intézhetik ügyeiket az állampolgárok.

pasztoikormanyablak

A „Kormányablakok - Integrált Kormányzati Ügyfélszolgálat" projekt keretében Nógrád megyében ötödikként valósult meg a Pásztói Járási Kormányablak a pásztói Városháza földszintjén. Az országban ez a 245. megnyíló Kormányablak.


A kivitelezés 2016. február 15-én kezdődött el. Magas színvonalon működő, maximálisan ügyfélbarát iroda kialakítása volt a cél, ahol a gyors és egyszerű ügyintézés biztosított. A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése elvének megtartása érdekében komplexen akadálymentes kormányablak kialakítása is cél volt, amely segíti a fogyatékkal élő állampolgárok ügyintézését akadálymentesített közlekedési útvonallal és mosdóval, hangos térképpel, indukciós hurokkal.

pasztoikormanyablak2


Mivel az ÉMOP-4.2.2-2007-0003 EU-projekt keretében a városháza épületének akadálymentesítése már megtörtént, ezért ez a beruházás tisztán hazai forrásból valósulhatott meg, uniós forrás igénybevételére nem nyílt lehetőség. A beruházást a Nógrád Megyei Kormányhivatal a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatallal konzorciumi formában valósította meg.


A kivitelezés eredményeként mintegy 170 négyzetméteren átalakítottak és felújítottak szélfogót, közlekedőt, kialakítottak ügyfélteret és munkaterületeket, szerver szobát, bizalmas tárgyalót, háttérirodát, felújítottak és akadálymentessé tettek mosdókat. A Kormányablak 8 munkaállomáson és 1 akadálymentes fotófülkében működik.


Az építési és szerelési munkák kivitelezője a szécsényi székhelyű Lak-Ép-Ker 1998 Kft. volt. A megvalósításhoz 28 millió forint a központi költségvetésből biztosított forrás és 7,8 millió forint a kormányhivatali finanszírozás az építési-szerelési kivitelezésre, az országosan egységes arculati elemek kialakítására, az akadálymentesítéshez szükséges elemek beszerzésére és az egyéb kapcsolódó munkák elvégzésére. Mintegy 10,2 millió forint központi forrást biztosítottak a bútorzat kialakítására. Az ügyfélhívó és az informatikai rendszer elemeinek költségét is a központi költségvetés biztosítja.


Köszöntőjében dr. Szabó Sándor kormánymegbízott elmondta: végigkísérte a kormányablakok kialakításának és fejlődésének folyamatát, hiszen 2011-ben, amikor egy januári reggelen átadták az első ilyen létesítményt, még csak huszonkilenc ügyben lehetett itt eljárni, s ehhez képest ma már több mint ezerszáz ügyet intézhetnek a lakosok. Ez annak köszönhető, hogy egy fejlődő rendszerről van szó.


Dr. Baltay Tímea, kormányablakokért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg az új integrált kormányzati ügyfélszolgálatot. Beszédében egyebek mellett kiemelte: Magyarországon immár 245 helyszínen működik kormányablak az állampolgárok minél szélesebb körben történő kiszolgálása érdekében. Nógrádban ez az ötödik kormányablak, és április közepén megnyílik a hatodik is. Ezzel a megye teljesíti a tervezett program második ütemét a második generációs kormányablakok megnyitásával.

pasztoikormanyablak1


Becsó Zsolt országgyűlési képviselő kifejtette: Kelet-Nógrád mindhárom városában megújult a kormányablak, ez a beruházás is része Magyarország megújulásának, az államigazgatás megújulásának. Véleménye szerint ez a folyamat volt a legjobban végiggondolt, leginkább olajozottan végig vitt. Ezen belül egy fontos állomás az, hogy a Pásztói Kormányablak új környezetet kapott, sokkal inkább ügyfélbarát lett, és jobban fogja szolgálni az itt, különböző ügyeket intéző embereket.


Dömsödi Gábor polgármester megköszönte, hogy megépülhetett Pásztón ez a kormányablak, amely reményei szerint sokkal jobb színvonalú kiszolgálást nyújt majd annak ellenére, hogy magával a kiszolgálással eddig sem volt baj, csak a körülmények nem voltak megfelelőek. A második köszönet az itt dolgozóknak szólt, hiszen bármilyen rosszak is voltak a feltételek eddig a napig, mindig nagyon udvariasan viselkedtek mindenkivel szemben. A harmadik köszönet pedig a színvonalért szólt, amely etalon lesz a jövőbeni pásztói beruházások számára.

A Pásztói Járási Kormányablak nyitva tartása megegyezik a már működő Nógrád megyei Kormányablakok nyitva tartásával:

Hétfő 7-17 óra
Kedd 8-18 óra
Szerda 8-18 óra
Csütörtök 8-18 óra
Péntek 8-18 óra


Forrás: Nógrád Megyei Kormányhivatal/NÓGRÁD24

 

2016-04-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite