2019. április 18., csütörtök - Andrea
Keresés a tartalomban
ItthonMegnyílt az adventi vásár a Bazilikánál

Megnyílt az adventi vásár a Bazilikánál

Megnyílt az adventi vásár vasárnap a Szent István Bazilika előtt Budapesten, az első adventi gyertyát Erdő Péter bíboros gyújtotta meg.

adventbazilika

"Emlékeztessen minket ez a jelkép arra, hogy adventet ünneplünk, Krisztus jövetelét várjuk. Annak a jövetelét, aki hajdan megszületett a betlehemi istállóban" - mondta köszöntő beszédében a bíboros, miután megáldotta a koszorút és a gyertyákat.
"Krisztusra való tekintettel és az iránta való szeretetből igyekezzünk figyelni másokra, segíteni, jót tenni velük, mert ezzel tartjuk legjobban ébren szívünk várakozását arra, akinek születését ünnepeljük karácsonykor. Ő az, aki megerősíti és megújítja mindannyiunk életét" - fogalmazott.

Ő ad enni ad az éhezőnek, megsegíti a hajléktalant, a szegényt és nekünk is lehetővé teszi, hogy világosságként ragyogjunk fel az emberi nyomorúság, önzés, kilátástalanság, gyűlölet és keserűség, azaz a bűn éjszakájában - mondta Erdő Péter.

Rogán Antal, Belváros-Lipótváros polgármestere a karácsonyi fények bekapcsolása előtt hangsúlyozta: eljött az ideje annak, hogy ez a tér méltóbban ünnepelje az adventet és a karácsonyt. Ezen a szimbolikus helyen valóban olyan vásár jöhetett létre, mely "tartalmában és külsőségeiben is méltó az ünnephez", néhány lépésnyire a Bazilikától.

A megújult Szent István téren óriási adventi koszorú, 8 méter magas karácsonyfa és korcsolyapálya várja a látogatókat.
A vásáron hátrányos helyzetű gyerekek "Jézuskához írt leveleit" is elolvashatják az érdeklődők. A gyerekek megírták, mit szeretnének karácsonyra. A vásáron adományokat gyűjtenek, hogy ezek a kívánságok is teljesülhessenek.


Forrás : MTI / HÍR PORT 24

Fotó: MTI

2011-11-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite