2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
NagyvilágMegölt újszülötteket találtak a fagyasztóban

Megölt újszülötteket találtak egy csecsemőgyilkosságért már korábban elítélt francia nő fagyasztójában


Két megölt újszülöttet találtak Franciaországban egy 32 éves nő fagyasztójában, akit 2002-ben már elítéltek csecsemőgyilkosságért - közölte kedden a francia rendőrség.

rendorsegnegy

Az eset a Lyonhoz közeli Ambérieu-ben történt, ahol a nő élettársa vasárnap riasztotta a csendőrséget, miután egy gyermek holttestére bukkant a mélyhűtőben. A másik tetemet a helyszínre érkező hatóságok találtak meg a fagyasztóban. A 32 éves nőt - aki azt mondta, hogy az egyik gyermek 2011-ben, a másik pedig 2012-ben született - azonnal őrizetbe vette a rendőrség.
Az ügyészség tájékoztatása szerint a vizsgálatok alapján fogják megállapítani, hogy az újszülöttek mennyi idősek voltak, és hogy élve születtek-e. "Jelenleg nagyon bonyolult megállapítani a megtalált holttestek életkorát és azt, hogy éltek-e illetve életképesek voltak-e" - mondta Denis Mondon ügyész.

A France 2 közszolgálati televízió híradójában nyilatkozó szomszédok és kollegák a nőt kedves és kellemes embernek ismerték, akiről elképzelhetetlennek tartották, hogy gyermekeit megölje. Azt sem tudták róla, hogy 2002-ben 15 év börtönbüntetésre ítélték csecsemőgyilkosságért.

A nő akkor környezete előtt eltitkolta terhességét, majd miután a mosdóban megszülte a gyermekét, az anyját kérte meg, hogy az újszülöttet rejtse el egy táskában. A nagyanya végül egy romos házban hagyta a csecsemőt. Őt 18 év szabadságvesztésre ítélték.

2006 óta évente legalább egy megölt újszülöttet találnak lefagyasztva Franciaországban. Négy évvel ezelőtt óriási médiavisszhangot kapott a két kamasz fiát nevelő Véronique Courjault esete, aki négy év alatt három titokban megszült gyermekét ölte meg. A tetemekre férje, a gyermekek apja talált rá 2006 nyarán lakásuk mélyhűtőjében Szöulban, ahol kiküldetésben élt a család.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2013-03-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite