2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
NagyvilágMegöltek egy szövetségi bírót

Megöltek egy szövetségi bírót Dagesztánban

 

Megöltek egy szövetségi bírót Dagesztánban - közölte vasárnap a köztársasági nyomozó hivatal.

rendőrségi autó


A hatóság arról tájékoztatott, hogy szombaton, helyi idő szerint késő este az Oroszországhoz tartozó kaukázusi köztársaság déli részén, Izberbas városában élő bírót a lakása előtt lőtte le az ismeretlen elkövető. Mint kiderült, a gyilkosnak, aki bekopogott Ahmed Radzsabov lakásába, a bíró felesége nyitott ajtót, és a merénylő kérésére kihívta férjét. Az ismeretlen több pisztolylövéssel végzett a bíróval. A nyomozók szerint a dagesztáni bírót foglakozása miatt ölhették meg.


Az év eleje óta ez már a második gyilkosság az észak-kaukázusi köztársaságban, amelynek igazságszolgáltatásban dolgozó személy, mégpedig ismert bíró lett az áldozata. Január 15-én Dagesztán legfelső bíróságának munkatársát ölték meg Mahacskalában. Magomed Magomedov bíróval is az esti órákban, a nyílt utcán végeztek. A bíró a kaukázusi köztársaságban működő bűnszervezetek tevékenységét feltáró ügyekkel foglalkozott. Ugyancsak szombaton Haszavjurt járásban ismeretlen fegyveresek rendőrökre támadtak. A rendőrök két fegyverest megöltek. Szombaton derült ki az is, hogy a Kurah nevű kistelepülésen egy orosz tanárnőt gyilkoltak meg. A 62 éves asszonyt vérbe fagyva, több késszúrással a testén találták meg házában.


Dagesztánban, valamint a többi Oroszországhoz tartozó észak-kaukázusi köztársaságban gyakoriak a hasonló gyilkosságok. A térség belügyi igazgatóságának február eleji tájékoztatása szerint a fegyveres csoportok támadásainak célpontjai elsősorban a rendőrség, továbbá a szélsőségesekkel, a terrorizmussal szembehelyezkedő társadalmi és vallási vezetők.  Csak januárban 18 terrorista cselekménynek minősített bűneset történt az Észak-Kaukázusi Szövetségi Körzetben, amelyhez 6 köztársaság - Dagesztán, Ingusföld, Csecsenföld, Kabard- és Balkárföld, Karacsáj-Cserkeszföld, Észak-Oszétia - és a Sztavropoli terület tartozik.


A Kreml január végén hajtott végre cserét Dagesztán, az egyik legbékétlenebb kaukázusi köztársaság élén. Magomedszalam Magomedovot egyes értesülések szerint azért váltotta le Vlagyimir Putyin, mert Dagesztán korábbi elnöke keményen bírálta a rendvédelmi erőket, amelyek szerinte "nem normális módon" léptek fel a kaukázusi lázadókkal szemben.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-03-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite