2019. augusztus 24., szombat - Bertalan
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeMégsem sértett törvényt a salgótarjáni televízió

Mégsem sértett törvényt a salgótarjáni televízió

TV stúdióA Nógrád Megyei Területi Választási Bizottság (TVB) a helyi választási bizottság határozatát megváltoztatva kimondta, hogy nem állapítható meg jogsértés a Salgótarjáni Városi Televízió egyik, kifogásolt műsorával kapcsolatban - olvasható a testület honlapján. A "Tisztasor" című produkció március 16-i műsora miatt Gusztos István helyi liberális politikus adott be kifogást, sérelmezve, hogy "a sorozat egésze, és ez a száma is minden kétséget kizáróan a Fidesz választási kampányába illeszkedik, annak céljait szolgálja".

A salgótarjáni Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság (OEVB) helyt adott a kifogásnak, megállapította, hogy a televízió a műsorral megsértette a média- és ezzel együtt a választási eljárásról szóló törvényt.

Az OEVB - többségi - álláspontja szerint a tájékoztatásnak sokoldalúnak, tényszerűnek, tárgyilagosnak és kiegyensúlyozottnak kell lennie, a hivatkozott műsor azonban ennek nem felelt meg. A TVB a televízió fellebbezésére tárgyalta újra az ügyet, és azt mondta ki, hogy egy konkrét műsorszám "nem alkalmas a jogszabálysértés tendencia-jellegének bizonyítására".

A TVB emellett "idő előttinek" nevezte a műsorszámok vizsgálatát, mert "jelenleg nincs arra bizonyíték, hogy a műsorszolgáltató a későbbiekben (...) nem biztosít lehetőséget a többi jelölőszervezetnek a reagálásra, a programja, véleménye ismertetésére".

A Tisztasor produkcióval egyébként már másodszor foglalkoztak a bizottságok, mert Gusztos István egy korábbi műsor ellen is kifogást emelt. Az első esetben megegyezett az OEVB és a TVB álláspontja, akkor mindkét testület elutasította a kifogást.

 

2010-03-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite