2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
ItthonMegsérült Ferenczi Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője Devecserben

Megsérült Ferenczi Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője Devecserben

A halálbüntetés visszaállítását követelte Ferenczi Gábor, a Jobbik Veszprém megyei parlamenti képviselője a párt vasárnapi megmozdulásán Devecserben, amelyen a képviselő becslése szerint mintegy ezren vonultak fel.

ciganybunozes1Ferenczi Gábor, a Jobbik országgyülési képviselője (k) halántékát mossa, mert megsérült az egyik roma családi ház előtti dobálózásnál az Élni és élni hagyni - demonstráció a jogos magyar önvédelemért elnevezésű megmozduláson Devecserben 2012. augusztus 5-én.

A Jobbik és több jobboldalú radikális szervezet részvételével megtartott Élni és élni hagyni - demonstráció a jogos magyar önvédelemért elnevezésű demonstráció a katolikus templom előtti téren kezdődött, majd a résztvevők felvonultak azokban az utcákban, ahol véleményük szerint cigányok laknak.

Ferenczi Gábor a vörösiszap-katasztrófáról ismertté vált, alig ötezer lakosú Devecserben a demonstráció kezdetén arról beszélt: céljuk nem az etnikai alapú megkülönböztetés, békét, rendet, biztonságot szeretnének Devecserben. "Élni és élni hagyni egymást ezen a településen, ezt kérjük cigány honfitársainktól" - tette hozzá.

A képviselő a devecseri rendőrőrs megerősítését kérte, majd arra hívta fel a figyelmet, hogy egyre több és brutálisabb bűncselekmény történik az országban. Kijelentette: követelik a halálbüntetés visszaállítását, "hogy kellő visszatartó erő legyen ezeknek a bűncselekményeknek a visszaszorítására, megelőzésére."

Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke arra biztatta a jelenlévőket, hogy ne hagyják el az országot, szülőföldjüket, ne hagyják magukat elüldözni.

A beszédek után a tüntetés résztvevői Devecser utcáin vonulva megálltak annál a háznál, ahol a rendezvényre okot adó vita és verekedés július végén kirobbant.

A rendőrség a felvonulók útvonalát kordonnal biztosította, amelyet a tüntetők többször megpróbálták átlépni. Egy alkalommal dobálásba bonyolódtak a helyiekkel, melynek során Ferenczi Gábor is megsérült a homlokán. Orbán Imre, a Jobbik Veszprém megyei alelnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Ferenczi Gábor sebét az ajkai kórházban ellátták; a kő, amely eltalálta, szerintük az egyik ház udvaráról érkezett.

Fotó: Nagy Lajos
Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-08-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite