2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeMég sincs listája Nógrádban az MDF-nek

Még sincs listája Nógrádban az MDF-nek


MDF01Az Országos Választási Bizottság (OVB) csütörtöki ülésén megváltoztatta a Nógrád megyei választási bizottság határozatát, és megtagadta az MDF területi listájának nyilvántartásba vételét, a pártra így nem lehet Nógrádban listán szavazni.

Az OVB fellebbezés folytán tárgyalta az ügyet. A fellebbezés szerint a Nógrád megyei választási bizottság hétfő este szabálytalanul vette nyilvántartásba a párt megyei listáját, ugyanis - mivel Eötvös Mihály még a területi lista bejelentése előtt visszalépett a jelöltségtől - nem volt meg a pártnak a listaállításhoz szükséges két jelölt.


Az OVB helyt adott a kifogásnak. A vitában többen is arra hívták fel a figyelmet, hogy a szükséges jelöltszámnak az elbírálás időpontjában meg kell lennie, ezt a feltételt pedig nem teljesítette a párt. Az OVB határozata ellen bírósági felülvizsgálatot lehet kérni a Legfelsőbb Bíróságtól.


Az OVB egy másik "ügycsoportot" is vizsgál az MDF-fel kapcsolatban, ez a fővárosi területi listával függ össze, amelynek nyilvántartásba vételét szerdán a Fővárosi Választási Bizottság 3:2 arányban elutasított a pártdelegáltak szavazataival. A testület elnöke közölte: ezzel (illetve az egyéni választókerületi jelöltek nyilvántartásba vételével) kapcsolatban "célszerű bevárni" a Fővárosi Bíróság jogerős végzését, ezért "ezzel várni kell". Közölte, tekintettel arra, hogy ez összefügghet az országos lista nyilvántartásba vételével, ezért a mostani ülésen az OVB nem tárgyal az MDF országos listájának nyilvántartásba vételéről, erről várhatóan pénteken határoznak.

2010-03-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite