2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
ItthonMegszólalt Keleti Györgyi ügyvédje - Jobb lenne, ha a német hatóságok Magyarországnak adnák

Megszólalt Keleti Györgyi ügyvédje - Jobb lenne, ha a német hatóságok Magyarországnak adnák ki a modellt


Keleti GyörgyiKeleti Györgyit január 11-én tartóztatták le Münchenben, az ügyvédje szerint azért lenne szerencsés, ha Magyarországnak adnák ki, mert itthon 3 év a büntetési tétele az üzletszerű kéjelgésnek, míg Olaszországban hét.


Ruttner György ügyvéd szerint jó esély van arra, hogy a német hatóságok Magyarországnak adják ki Keleti Györgyit, akit január 11-én tartóztattak le Münchenben.


Az ügyvéd szerdán a TV2 Mokka című műsorában jogi szakértőként nyilatkozva azt mondta, a német hatóságok az európai kiadatási egyezmény alapján mérlegelik azt, hogy ki kérte először a kiadatást, továbbá figyelembe veszik az állampolgárságot, illetve azt is, hogy a fogvatartott hova szeretne menni.


Úgy vélte, jó esély van arra, hogy Olaszországgal szemben Magyarországnak adják ki a volt modellt. Hozzátette: azért lenne szerencsés, ha itthon tárgyalnák Keleti Györgyi ügyét, mert üzletszerű kéjelgés elősegítéséért Magyarországon 3, Olaszországban viszont 7 év börtönbüntetést szabhatnak ki.


Kitért arra, hogy megérkezett Németországba a magyar kiadatási kérelem is.
Alexander Klein, Keleti Györgyi németországi jogi képviselője a Mokkának telefonon azt mondta, nem túl jók a volt modell esélyei, most olyan kitételeket próbálnak keresni, amelyekbe kapaszkodni lehet. Ilyen lehet az, hogy két országban is eljárás folyik Keleti Györgyi ellen.


A Bors információit megerősítve Alfons Obermeier, bajor vezető főállamügyész a lapnak korábban elmondta, hogy Keleti Györgyit január 11-én tartóztatták le Münchenben egy munkaügyi központban, az olasz hatóságok által tavaly február elsején kiadott nemzetközi körözés alapján. Jelenleg Keleti Györgyi egy bajor fegyintézetben van, a magyar konzulátussal kapcsolatba léphetett és jogi képviseletet is kap.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-01-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite