2019. július 16., kedd - Valter
Keresés a tartalomban
ItthonMegszüntetheti a gyermekek elleni szexuális bűncselekmények elévülését a Ház

Megszüntetheti a gyermekek elleni szexuális bűncselekmények elévülését a Ház


Kétnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a jövő héten. A képviselők rendhagyó módon nem hétfőn, hanem kedden hozhatnak határozatokat, így ekkor fogadhatják el a tavalyi költségvetés végrehajtásáról szóló zárszámadást, valamint azt a kormánypárti előterjesztést is, amely megszüntetné a gyermekekkel szembeni szexuális bűncselekmények elévülését.

parlament001


A házelnök javaslata alapján a parlament ülése hétfőn 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődhet, majd az interpellációk, az azonnali kérdések és a kérdések következhetnek. A szokásoktól eltérően hétfőn nem szavaznak a képviselők, megtárgyalják ugyanakkor több, kedden elfogadni tervezett javaslat bizottsági összegző módosító javaslatát, majd vita kezdődhet a fideszes Lázár János azon kezdeményezéséről is, amely a pártiroda-vásárlásra kapott korábbi fejlesztési banki kölcsönök adatai kivenné a banktitok köréből.


Az érdemi határozathozatalok a tervek szerint kedd délelőtt lesznek. Ekkor fogadhatják el a képviselők a tavalyi költségvetés végrehajtási törvényét, azaz a zárszámadást, az Állami Számvevőszék 2013-as működéséről szóló beszámolót, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tavalyi büdzséjének végrehajtásáról szóló előterjesztést, valamint az NMHH 2015-ös költségvetését.


Döntés várható továbbá a büntető törvénykönyv (Btk.) Fidesz kezdeményezte szigorításáról, hogy a gyermekekkel szembeni szexuális bűncselekmények ne évülhessenek el, valamint a bírósági végrehajtási törvény - ugyancsak a Fidesz által javasolt - módosításáról.


A szavazások után az Országgyűlés megvitatja az egységes elektronikuskártya-kibocsátási keretrendszerről szóló törvényjavaslatot, továbbá jogállási törvények, valamint a bányászatra vonatkozó jogszabály módosítását, majd az új biztosítási törvény javaslatát.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-11-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite