2019. szeptember 19., csütörtök - Vilhelmina
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeMegszüntették a fokozott rendőri jelenlétet Bercelen

Megszüntették a fokozott rendőri jelenlétet Bercelen


rendőrMegszüntették a fokozott rendőri jelenlétet a Nógrád megyei Bercelen, ahol egy gázolás miatt lincshangulat alakulat ki szombaton. Az elgázolt hétéves kisfiút és egy nyolcéves lányt életveszélyes sérülésekkel ápolják fővárosi kórházakban.


A baleset szombat délután történt a Nógrád megyei Bercelen. A gyerekek szánkójúkkal becsúsztak egy arra haladó nő autója alá, a kocsi métereken át tolta maga előtt őket. A 7 éves kisfiú és a 8 éves kislány is életveszélyes sérülésekkel került kórházba. A helyszínen a történtek után körülbelül ötvenen gyűltek össze, lincshangulat alakult ki. A társaság egyik tagja ököllel ütni kezdett egy autóst, akinek nem volt köze a balesethez. Egy másik pedig a kocsiját rongálta meg. A 33 éves sofőr könnyű sérüléseket szenvedett. A baleset és az utána történt bántalmazás körülményeit is vizsgálja a rendőrség.


Bercel polgármestere, Jánvári Andrásné elmondta: mindkét gyerek mellett a kórházban ott vannak a szülők, akiket 10-10 ezer forint azonnali segéllyel támogatta Bercel önkormányzata, s a későbbiekben is számíthatnak a településre. A polgármester hozzátette: a dombhátakra épült cserháti településen veszélyt ott rejt a szánkózás, ahol az utakra csúszhatnak a gyerekek. Hasonló baleset azonban eddig még nem történt, mindenesetre az utakat murvával felszórták.


A rendőrség vizsgálja a szülők felelősségét is - közölte a Független Hírügynökséggel Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A balesetet követő lincshangulatról, amikor is a Tabán falurészben élők mintegy ötvenfős csoportja rátámadt egy vétlen autósra is, még nyomozás folyik, egyelőre csak egy 52 éves férfit vettek őrizetbe. A településen hétfőn megszüntették a fokozott rendőri jelenlétet, a rendet egyedül a körzeti megbízott vigyázza.


A nyolcéves kislányt többszörös koponyasérüléssel, a fővárosi Szent János Kórház intenzív osztályán kezelik. Állapota súlyos, de kielégítő. Társa viszont továbbra is életveszélyes állapotban van - hangzott el a kórház sajtótájékoztatóján, hétfőn. Pintérné Gönczi Ágnes, az intézmény főigazgatója elmondta: jelenleg a legnagyobb problémát az jelenti, hogy a kislány agyszövetei duzzadtak, de elképzelhető, hogy még hétfőn levehetik a gyermeket a lélegeztetőgépről. Végtagtörése nincs, viszont zúzódásos sérülést többet is szenvedett. Nincs arra mutató jel, hogy maradandó sérülése lenne, így újabb operációra sincs szükség. Jelenleg altatásban tartják, azt egyelőre nem tudni, mikor mehet haza a kórházból - tette hozzá a főigazgató. A fiú, aki a kislánnyal együtt szánkózott, a klinikai halál állapotában van. Őt a Heim Pál Gyermekkórházban kezelik.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-12-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite