2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeMegszüntették a nyomozást a berceli gyermekgázolás ügyében

Megszüntették a nyomozást a berceli gyermekgázolás ügyében


bíróságMegszüntették a tavaly decemberi berceli gyermekgázolás ügyében indított nyomozást; az indoklás szerint a két gyereket elgázoló nő nem számolhatott azzal, hogy a gyerekek takarásból az úttestre kicsúszva szánkózhatnak - közölte a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-vel.

Bóna Gyula elmondta: a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balassagyarmati közlekedési alosztálya halált eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt ismeretlen tettes ellen folytatott nyomozást, amelyet a Balassagyarmati Városi Ügyészség azért szüntetett meg, mert nem történt bűncselekmény.


Bercelen 2010. december 4-én történt a baleset, ekkor két szánkózó gyerek a jeges úttestre csúszott ki egy nő által vezetett autó elé. Mindkét gyereket koponyasérülésekkel szállították kórházba. A hétéves kisfiú három nappal később, december 7-én a kórházban meghalt, a nyolcéves kislány nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.


A nyomozás megállapítása szerint a baleset oka az volt, hogy a szülői felügyelet nélkül, rendkívül veszélyes helyen szánkózó gyerekek úgy kerültek az úttestre, hogy nem győződtek meg ennek veszélytelenségéről, tehát a tragikus kimenetelű balesetet maguk a gyerekek idézték elő.


Az igazságügyi műszaki szakértő szakvéleménye szerint a nő járműve a baleset előtt óránkénti 24-28 kilométeres sebességgel haladhatott. A vezető észlelési késedelem nélkül fékezett, de már nem tudta megállítani az autót, és amikor a gyerekek felbukkantak, már féktávolságon belül voltak.


A nyomozás szerint az adott körülmények között nem volt elvárható a járművezetőtől, hogy reálisan számoljon annak lehetőségével: az úttest mellett található, bozótossal takart domboldalról gyerekek az úttestre kicsúszva szánkózhatnak.
A nő mögött haladó autó vezetőjének és utasának tanúvallomása is megerősítette a szakvéleményt. Ők vallomásuk szerint látták, hogy a bokros rész takarásából hirtelen behaladt valami, de az észlelés váratlansága miatt azt sem ismerték fel, hogy szánkózó gyerekek, az előttük haladó autó pedig azonnal fékezett.


Bóna Gyula közölte: ha a sértettek panaszt emelnek a nyomozás megszüntetése ellen, a panaszt a Nógrád Megyei Főügyészség bírálja el.


Forrás: MTI/Nógrád24

 

 

2011-04-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite