2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeMegszüntették a salgótarjáni Palóc Nagykereskedelmi Kft. csődeljárását

Megszüntették a salgótarjáni Palóc Nagykereskedelmi Kft. csődeljárását


A Balassagyarmati Törvényszék megszüntette a salgótarjáni Palóc Nagykereskedelmi Kft. csődeljárását, majd a végzés jogerőre emelkedését követően rendeli el a cég felszámolását - közölte a törvényszék szóvivője kedden az MTI-vel.

palocker

Dóczi Márta elmondta: mivel az adós és hitelezők között nem jött létre egyezség, a törvényszék hétfőn meghozott végzésével megszüntette a Palóc Nagykereskedelmi Kft. kérelmére elrendelt csődeljárást.

Hozzátette: a törvényszék a hitelezők nagy számára (403 hitelező) tekintettel a végzés hirdetményi kézbesítését rendelte el. Ez azt jelenti, hogy a végzés rendelkező részét a Cégközlöny honlapján két alkalommal, kétnapos időközökkel teszi közzé, és a második közzététel napján a végzést kézbesítettnek kell tekinteni.

Ha a végzés a második közzétételtől számított 8 munkanap elteltével - elektronikus úton benyújtott fellebbezés hiányában - jogerőre emelkedik, akkor a bíróság hivatalból rendeli el külön végzéssel az adós felszámolását.

Ennek a felszámolási végzésnek a közzétételét követő második munkanapig a fizetési haladékot a bíróság meghosszabbította.

Ezzel egyidejűleg a NOVENT Felszámoló és Gazdasági Szaktanácsadó Kft. vagyonfelügyelő megbízatása - az ideiglenes vagyonfelügyelőre vonatkozó jogosítványokkal és díjazással - a felszámoló tevékenységének megkezdéséig meghosszabbodik.

A Palóc Nagykereskedelmi Kft.-nél 2016. szeptember 23-án rendelték el a csődeljárást.

A cég a csődeljárás előtt Nógrád megye legnagyobb munkáltatója volt, 1300 embert alkalmazott.

A CBA korábbi franchise-partnereként és regionális központjaként 86 boltot üzemeltetett a térségben, de a CBA Kereskedelmi Kft. tavaly szeptember közepén kizárta hálózatából a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-t.

Az elmúlt három évet veszteséggel zárta a társaság, a vonatkozó törvény értelmében pedig 2017. január 1-je után be kell zárni azokat a kereskedelmi hálózatokat, amelyeknek két egymást követő üzleti évben a nettó árbevétele eléri a 15-15 milliárd forintot, de a mérleg szerinti eredménye nulla vagy negatív.

A kft. boltjainak döntő többsége bérlemény, mintegy húsz saját tulajdonú üzlettel rendelkezik. Az egykori 86 üzlet közül jelenleg még kettő van nyitva, egy Gyöngyösön, egy pedig Salgótarjánban. Az alkalmazottak létszáma 1300-ról 130 körülire csökkent.

 

Forrás: MTI2017-04-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite