2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
ItthonMegszüntették Szalainé Szilágyi Eleonóra házi őrizetét

Megszüntették Szalainé Szilágyi Eleonóra házi őrizetét


Szalainé Szilágyi Eleonóra 01Megszüntette Szalainé Szilágyi Eleonórának, a BKV volt humánpolitikai igazgatójának házi őrizetét és egyidejűleg lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben a Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdán a Központi Nyomozó Főügyészség indítványára, a különösen nagy kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt Hagyó Miklós és társai ellen folyamatban lévő büntetőügyben.

A Fővárosi Bíróság az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: az a cél, hogy Sz-né dr. Sz. Eleonóra jelenléte az eljárási cselekményeknél biztosított legyen, enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása mellett, a lakhelyelhagyási tilalom elrendelésével is elérhető, tekintettel a bűncselekmény teljes felderítéséhez szükséges eljárási cselekmények végrehajtásának elhúzódó időtartamára, a gyanúsított személyi és családi körülményeire, különösen az egészségi állapotára, valamint az eljárás során tanúsított magatartására. A végzés jogerős.

Szalainé ellen január 9-e óta van érvényben kényszerintézkedés; május 4-ig előzetes letartóztatásban volt, majd házi őrizetét rendelte el a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

A volt humánpolitikai igazgató végkielégítésére és továbbfoglalkoztatására 2009 júliusában derült fény, amikor a Magyar Nemzet azt írta: a humánpolitikai (hr) igazgatónak hiába fizettek ki 2008 márciusában - a prémiumokkal együtt - mintegy százmillió forint végkielégítést, havi 1,2 milliós fizetéssel a cég tovább foglalkoztatta őt.

A napilap cikke nyomán Kocsis István BKV-vezérigazgató és Hagyó Miklós (MSZP) akkori, BKV-ért is felelős főpolgármester-helyettes egyaránt vizsgálatot indított. A BKV 2009. július 27-én mondott fel az egykori humánpolitikai igazgatónak.
Ezt követően több BKV-s vezetőről derült ki, hogy több tíz millió forintos végkielégítést kapott, a cég pedig elkezdte átnézni bérezési és jutalmazási rendszerét, és átvizsgált minden, 2007 januártól kifizetett végkielégítést.

Szalainé ügye nyomán több vezető is távozott a közlekedési társaságtól, mások mellett Balogh Zsolt korábbi általános vezérigazgató-helyettes, aki megbízott vezérigazgatóként aláírta Szalainé továbbfoglalkoztatását.

A BKV belső ellenőrzése is vizsgálatot indított, amely 2009 augusztusában megállapította: a volt hr-igazgató nem volt jogosult a végkielégítésre, mert már nyugdíjas volt és felvette 200 ezres nyugdíját, amikor megkapta végkielégítését.

Szintén a belső ellenőrzés indított vizsgálatot 86 ember ellen, akiknek menedzserszerződésük volt vagy 10 millió forintnál nagyobb összegű végkielégítést kaptak. A jogosulatlan végkielégítések kifizetésével a BKV-t becslések szerint több száz millió forintos kár érte.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-11-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite