2019. március 23., szombat - Beáta
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeMegújul a Városi Képtár és a szabadtéri színpad Balassagyarmaton

Megújul a Városi Képtár és a szabadtéri színpad Balassagyarmaton


Száznyolcvanmillió forintos beruházásban megújul a Városi Képtár és a szabadtéri színpad Balassagyarmaton, így 2015 tavaszára egy egész évben látogatható turisztikai, kulturális helyszín jön létre a nyugat-nógrádi városban - Balassagyarmat önkormányzata erről közleményben tájékoztatta kedden az MTI-t.

Balassagyarmat

Képünk illusztráció!


Mint írják, az önkormányzat 180 millió forint uniós támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Programjának Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése című pályázatán. A projekt 100 százalékos támogatású, így az önkormányzatnak nem kell önerőt adnia a beruházáshoz.


A megújuló képtár méltón illeszkedik majd a felújított Civitas Fortissima térhez. A kortárs magyar képzőművészeti gyűjteményként és állandó kiállításként, rendezvényházként, valamint információs pontként működő intézmény új külső homlokzatot kap, kijavítják a nyílászáróit, akadálymentesítik, lecserélik a teljes tetőburkolatát, energiatakarékos lesz a belső világítása, és korszerű fűtésrendszert alakítanak ki benne.


A szabadtéri színpadnál felújítják a Makovecz Imre által 1986-ban tervezett, életveszélyessé vált kerítést és az úgynevezett Cirmoskaréjt, valamint a nézőtéri padsorokat. Új kiszolgáló épületet építenek, és beszerzik a rendezvényekhez szükséges technikai berendezéseket is.


Az önkormányzat tájékoztatása szerint a projekt fő célkitűzése, hogy a képtár és a szabadtéri színpad felújításával egy egész évben látogatható turisztikai, kulturális helyszín jöjjön létre, szinte minden művészeti ág érintésével, a kulturális örökségre alapozva.


Ehhez azonban nem elegendő kizárólag az épületek megújulása, így a pályázat segítségével a helyi civilek, vállalkozók bevonásával számos olyan programot rendeznek, amelyek a környékbeliek, az ország egész területéről és a határon túlról érkezők számára is vonzó kikapcsolódást jelenthetnek.


A kiviteli tervek elkészítését és a közbeszerzési eljárás lebonyolítását követően 2014 nyarának végén kezdődhet el a kivitelezés, a munkák 2015 tavaszára készülnek el.

Forrás:MTI/NÓGRÁD24

 

2014-04-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite