2019. augusztus 24., szombat - Bertalan
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeMegújult a bölcsőde Bátonyterenyén

Megújult a bölcsőde Bátonyterenyén

Nógrád megyében jelenleg önálló bölcsődei ellátás kizárólag Balassagyarmaton és Bátonyterenyén van. A bátonyterenyei Városi Bölcsődeigazgatóságnak két tagintézménye működik, egyik a nagybátonyi városrészen, a másik pedig Kisterenyén ( II. számú bölcsőde).

bolcsodeegy

A két intézményegység maximális kihasználtsággal működött, és várólistájuk az utóbbi években jelentősen megnövekedett. A kisterenyei bölcsőde épülete eleve típusbölcsödének épült, azonban pár éve az egyik szárnyat leválasztották.

Mivel nemrég a Családsegítő Szolgálat elköltözött, így a nyugati szárnyban új csoportszobák kialakítására volt lehetőség. Az önkormányzat úgy ítélte meg,hogy ezt a kiüresedett épületrészt a korábbi funkciójával fogja megtölteni, így jelentős ferőhelyszámmal ismét a város szolgálatába állítható ez a régi, nagy múltra visszatekinthető bölcsődeépület.

A kisterenyei városrészen található bölcsőde felújítására és kapacitásának bővítésére Bátonyterenye Város Önkormányzata 2009-ben pályázatot nyújtott be. „Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztése" c. kiíráson 79 860 758 Ft támogatásban részesült.

A fejlesztés 88 734 176 Ft-os összköltségéhez az önrészt Bátonyterenye Város Önkormányzata biztosította.Az intézmény férőhely számát 1990-től folyamatosan csökkentették, majd 2000-től 10 férőhelyre állapították meg.Az elmúlt években a jelentkezők száma azt mutatta, hogy a jelenlegi 10 férőhely másfélszeresére is lenne igény. A felújított szárnyban egy új csoportszobát alakítottak ki 12 új férőhellyel, a már meglévő csoportszobában pedig további 2 új férőhely került kialakításra a pályázatnak köszönhetően.

 

bolcsodeketto

Tehát a beruházás megvalósításával a korábbi 10 férőhely helyett 24 férőhelyes lett a II. számú bölcsőde kapacitása. Így ezen tagintézmény jelenlegi kapacitása 150%-kal növekedett.

A II. számú Tagintézmény épületét 1955-ben építették. Azóta több felújítást is végeztek, azonban 1996 óta jelentősebb beruházásra nem került sor. A pályázatból megvalósított felújítás 2010 őszében indult és érintette a tetőt, a csatornát, szennyvízhálózatot, az elektromos hálózatot és a kerítést.

Sor került továbbá a nyílászárók cseréjére, szigetelésére, burkolására, vizesblokk átalakítására, csoportszoba kialakítására, a nevelői helységek átalakítására, valamint a terasz és a kert megújítására. Emellett a pályázat adta lehetőségek figyelembevételével, bútorok, technikai- és konyhai berendezések, továbbá kerti-beltéri játékok, valamint pedagógiai eszközök kerülnek beszerzésre augusztus végéig.

 

HÍR PORT 24

 

2011-07-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite