2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeMegvert egy újságírót a Nógrád megyei közgyűlés alelnöke?

Megvert egy újságírót a Nógrád megyei közgyűlés alelnöke?


Tresó Gábor nyugdíjas újságíró azt állította a Népszabadságnak, hogy leütötte őt a Nógrád megyei közgyűlés fideszes alelnöke. A politikus egyelőre nem reagált - írja a nol.hu

Ököl


Leütött egy nyugdíjas újságírót Barna János, a Nógrád megyei közgyűlés fideszes alelnöke - legalábbis ezt állítja a sértett, Tresó Gábor, aki az eset miatt hétfőn feljelentést tett a balassagyarmati rendőrkapitányságon.

A korábban a Palóc Krónika és az Ipoly Hírnök című helyi lapokban dolgozó 58 éves férfi a nol.hu-nak azt mondta: október 29-én hétfőn este az egyik balassagyarmati, Ady Endre úti szórakozóhelyen tartózkodott, s elmondása szerint üdvözölni akarta az ide két fiatalember társaságában megérkező alelnököt, amikor az se szó, se beszéd nekiesett, s többször megütötte.

A bal kezét egy negyven évvel ezelőtti vonatbaleset miatt csak korlátozottan használni tudó nyugdíjas férfi védekezni sem volt képes, mint mondta, a bántalmazás miatt az eszméletét is elveszítette. Nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett, kórházba szállították, ahonnan egy hét elteltével, november 2-án távozott. Az ütések következtében eltörött az orrcsontja, megsérült az egyik szeme, a fején is seb volt, a bordáján és a medencecsontján pedig vélhetően rugdosástól származó bevérzéses nyomok.

Tresó Gábor, miután kiengedték a kórházból, megtette a rendőrségi feljelentést, a látleletet is benyújtotta, s bántalmazójaként Barna Jánost nevezte meg. Horváth Zsófia, a Nógrád megyei rendőr-főkapitányság sajtóirodájának munkatársa az üggyel kapcsolatban annyit mondott: sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja a hírt, s időt kért a részletesebb tájékoztatásra. Később közleményben tudatta, hogy az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi törvény személyes adatokra vonatkozó szakaszai alapján nem áll módjukban tájékoztatást adni.

A Nógrád Megyei Közgyűlés szóvivője, Szabó Péter állítása szerint a Népszabadságtól értesült az esetről. Rajta keresztül próbálták elérni Barna Jánost, ám lapzártáig nem kaptak tőle visszajelzést arról, valóban ő támadta-e meg a sértettet, s ha igen, mi volt tettének oka. Becsó Zsolt, a Nógrád megyei közgyűlés fideszes elnöke annyit mondott: a rendőrségről már kapott jelzést, hogy egy ilyen jellegű ügyben feljelentés érkezett, de még tájékozódnia kell a részletekről, s meg kell hallgatnia az alelnök álláspontját is.

 

Forrás: nol.hu/HÍR PORT24

 

2012-11-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite