2019. április 18., csütörtök - Andrea
Keresés a tartalomban
BulvárMég Vilmosékat sem mindenki szereti

Még Vilmosékat sem mindenki szereti


"Paraziták menjetek haza!" - üzenték a hercegi párnak quebeci szeparatisták. A brit trónörökös és felesége még így is jobban járt, mint korábban Károly herceg.

Vilmos


Több száz lelkesen éljenző helybéli mellett mintegy három tucat tiltakozó is fogadta vasárnap a főleg francia ajkúak lakta kanadai tartományban, Quebecben a brit Vilmos herceget és feleségét, Catherine-t. Cambridge hercege és hercegnője csütörtök óta tartózkodik Kanadában, az első hivatalos külföldi látogatásán.


Vasárnap a hercegi pár a montreali Saint-Justine egyetemi kórházi központot kereste fel, amely előtt az őket éljenző több száz emberen kívül néhány tiltakozó is megjelent. A Reseau de Resistance du Quebecois (Quebeci Ellenállási Mozgalom) nevű szeparatista mozgalom tagjai és a velük egyetértők "Paraziták menjetek haza!" feliratú táblákat emeltek a magasba, egyikük pedig, egy 30 éves ügyvéd a Quebec fölötti angol dominancia jelének minősítette a látogatást.


Egy Vilmost és Catherine-t üdvözlő 51 éves helybeli francia viszont azt kérte, mondjanak neki egyetlen jó okot, ami miatt bárkit gyűlölni kellene. "Jó emberek" - közölte véleményét az ifjú házasokról. A csütörtök óta tartó út a brit trónörökös, Károly herceg fia és menye számára eddig diadalmenet volt: bárhová mentek lelkes, jókívánságokat kiabáló tömeg fogadta őket.


Quebecben két napot tölt a hercegi pár. Két évvel ezelőtt Károly trónörökös quebeci látogatását kudarcba fullasztotta mintegy 200 hangosan ágáló szeparatista. A francia nacionalisták az úttestre ülve akadályozták a látogatók gépkocsijának haladását, elállták Károly herceg előtt az utat és tojással dobálták meg a Károlyt és feleségét kísérő katonákat.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-07-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite