2019. május 27., hétfő - Hella
Keresés a tartalomban
ItthonMellékhatások miatt ölhetett a pécsi lövöldöző

Mellékhatások miatt ölhetett a pécsi lövöldöző


PisztolyJelentősen befolyásolhatták G. Ákos, a pécsi lövöldöző néven elhíresült egyetemista mentális állapotát azok a gyógyszerek, melyeket korábban szedett. Ezek, illetve ezek megvonása ugyanis erőszakos viselkedést is kiválthat - írja a Magyar Nemzet.


Fordulópontot is jelenthetnek a pécsi egyetemi lövöldöző büntetőperében azok a nemrég elkészült szakértői jelentések, amelyek szerint a vádlott viselkedését a vérengzéskor jelentősen befolyásolhatták a korábban mentális gondjai miatt szedett gyógyszerei - tudta meg a Magyar Nemzet.
Ezek szedésükkor, illetve megvonásukkor is súlyos mellékhatásokat okoznak, az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) állásfoglalása szerint az említett gyógyszer skizofrén betegeknél a pszichotikus tünetek súlyosbodásához vezethet, nyugtalanságot, mozgáskényszert, hallucinációkat, paranoiát, erőszakos viselkedést válthat ki.
Az újabb szakvéleményekről a G. Ákos elleni eljárás legutóbbi tárgyalásán jelentette be a Baranya Megyei Bíróság, hogy azokat a bizonyítás részévé tette. A perben így várhatóan a korábbi és a mostani jelentések szerzői ütköztetik majd véleményüket áprilisban.

G. Ákos gyógyszerészhallgató 2009-ben az egyetem biofizikai tanszékén, laborgyakorlaton támadt társaira, engedéllyel tartott pisztolyával egy embert megölt, hármat súlyosan megsebesített. Ezt követően feladta magát.

 

Forrás: Magyar Nemzet/HÍR PORT24

 

2011-02-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite