2019. május 19., - Ivó, Milán
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeMentőkutyás gyakorlat Nógrád megyében

Mentőkutyás gyakorlat Nógrád megyében

Ellenőrző-felkészítő gyakorlatot tartott október 22-én délután a Balassagyarmat és Patvarc közötti erdőben a Cserhát Mentőkutyás, Különleges mentő, Kutyás Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó közhasznú Egyesület.

mentokutyasgyaorlat

A feltételezés szerint egy 12 éves patvarci fiú egyedül indult haza Balassagyarmatról a két települést elválasztó erdőn át. Szemtanúk a fiút a város szélén található üzemanyagtöltő-állomáson látták utoljára, aki később felhívta szüleit mobiltelefonján, és rosszullétre panaszkodott. Pontos helyét meghatározni már nem tudta, majd telefonja is lemerült.

Szülei a koradélutáni órákban értesítették a mentőkutyás egyesületet, akik rövid időn belül három mentőkutyával, ennek megfelelően három mentési csoportban, 12 fővel kezdték meg felkutatását. Mivel az üzemanyagtöltő-állomáson rendkívül sokan megfordultak azóta, ezért onnan szag alapján a keresést megindítani nem lehetett, így Juhász Zoltán, az egyesület elnöke, a mentés irányítója a terepkutatás mellett döntött.

A három mentési csoport egymással és a mentésvezetővel folyamatos rádiókapcsolatot tartva, szisztematikusan kutatta át a mintegy öt négyzetkilométeres területet, aminek eredményeképpen egy órán belül rátaláltak a fűben fekvő fiatalemberre. A sérültet elsősegélyben részesítették, majd kivitték a két települést összekötő közútra, ahol átadták a mentőszolgálat munkatársainak.


A jó hangulatban, kellemes késő őszi időben, a sárga, vörös és barna színekben pompázó őszi erdőben tartott gyakorlat eredményeit a résztvevők az egyesület közeli gyakorlópályáján értékelték, levonva a tanulságokat annak érdekében, hogy egy-egy éles riasztás esetén minél hatékonyabban tudjanak segíteni a bajbajutott embereken.


Forrás: langlovagok.hu/ HÍR PORT 24

Fotó:langlovagok.hu

 

2011-10-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite