2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
ItthonMentőszolgálat: a kora esti órákig 44 embert kellett ellátni

Mentőszolgálat: a kora esti órákig 44 embert kellett ellátni


A kora esti órákig 44 embert kellett ellátniuk a mentőknek a hétfői állami ünnepi rendezvények helyszínein - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel.

Győrfi Pál


Győrfi Pál elmondta, hogy a kánikula és a tömegrendezvények ellenére az Országos Mentőszolgálatnak nyugodtan telt a napja, nem volt a szokásosnál több riasztásuk. Országszerte mintegy 1400-1500, a fővárosban 260 esethez hívták a mentőket. Az ünnepi rendezvényeken rendkívüli esemény nem történt. Jellemzően ájulásos rosszullétek, kisebb sérülések, bokaficam fordult elő; 44 ember szorult egészségügyi ellátásra, közülük ötöt kellett további vizsgálatra kórházba szállítani - mondta Győrfi Pál.


A szóvivő korábban elmondta: az Országos Mentőszolgálat az augusztus 20-ai fővárosi rendezvények egészségügyi biztosítására részletes mentési tervet dolgozott ki. A mentőegységek tevékenységét egy e célra létesített irányítási központ hangolja össze. A budapesti rendezvényekre, az ünnepi tűzijátékra érkezőkre a szokásos létszámon, a mentőkapacitáson felül 34 mentőegység (rohamkocsik, esetkocsik, két tömeges baleseti egység) személyzete vigyáz a Duna két oldalán.


Ezen felül a mentők munkáját a Magyar Vöröskereszt önkéntesei is segítik, akik a tömegben előforduló rosszullét, sérülés esetén a náluk levő felszereléssel megkezdik az ellátást, és a helyszínre navigálják a mentőautót is.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-08-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite